Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
elia-3

Feyenoord versterkt zich met Eljero Elia

Eljero Elia heeft donderdagochtend een contract voor twee jaar getekend bij Feyenoord. De 28-jarige vleugelaanvaller, die woensdag al met succes medisch werd gekeurd, wordt per direct overgenomen van Werder Bremen. Elia krijgt bij Feyenoord rugnummer 11, het oude rugnummer van de naar FC Basel vertrokken Jean-Paul Boëtius.

‘Eljero kiest met Feyenoord nadrukkelijk voor de sportieve uitdaging’, zegt technisch directeur Martin van Geel. ‘Hij heeft de afgelopen jaren bij grote clubs in grote Europese competities gespeeld. Met die ervaring én met zijn kwaliteiten kan hij onze ploeg absoluut verder helpen. We zijn heel blij dat Eljero voor Feyenoord heeft gekozen.’

De in Voorburg geboren Elia maakte in 2005 zijn debuut in de Eredivisie voor ADO Den Haag. Na twee seizoenen maakte hij de overstap naar FC Twente, waar hij twee jaar langs basisspeler was, voordat hij een transfer naar Hamburger SV verdiende.

De afgelopen vier seizoenen stond Elia achtereenvolgens onder contract bij Juventus (2011-2012) en Werder Bremen (2012-2015). Tijdens de tweede helft van het afgelopen seizoen werd hij door Werder Bremen verhuurd aan het Southampton FC van voormalig Feyenoord-trainer Ronald Koeman.

Elia kwam tot dusver 28 keer uit voor het Nederlands elftal. Hij maakte onder meer deel uit van selectie tijdens het WK van 2010, toen Oranje tot de tweede plaats reikte. Elia kwam tijdens dat toernooi in zes duels in actie. In de finale was hij twintig minuten voor tijd de vervanger van Dirk Kuyt.