fey-gron7

Feyenoord verslaat FC Groningen in trainingswedstrijd

Feyenoord heeft dinsdag een besloten trainingswedstrijd tegen een combinatieteam van FC Groningen winnend afgesloten. De ploeg van trainer Ronald Koeman won in De Kuip met 4-1. Via doelpunten van Lex Immers en Samuel Armenteros stond er bij rust een 2-0 tussenstand op het bord. De marge werd na rust vergroot door Elvis Manu en Ruud Vormer, waarna Hans Hateboer met een benutte strafschop namens de bezoekers voor een 4-1 eindstand zorgde.

Graziano Pellè had zijn eerste speelminuten van deze maand al in beginfase van het duel kunnen opluisteren met één of meerdere doelpunten. De spits, die de laatste competitieduels wegens een schorsing noodgedwongen moest toekijken, kreeg de bal zowel op aangeven van Immers als uit een hoekschop van John Goossens niet langs doelman Luciano.

Naast Pellè kregen ook Jordy van Deelen (keeper) en Goossens (paal) prima mogelijkheden om de score te openen, maar het was uiteindelijk Immers die zijn ploeg na een klein half uur spelen verdiend op voorsprong bracht. Nog fraaier dan het doelpunt van Immers, die een hoekschop van Vormer in één keer op zijn slof nam, was de treffer van Armenteros enkele minuten later. Hij was het eindstation van een vloeiende aanval, toen Joris Mathijsen na een snelle combinatie met Ruben Schaken de bal met zijn rechterbeen panklaar op het hoofd van de Zweed legde.

De ruststand van 2-0 had gezien het aantal mogelijkheden nog hoger kunnen uitvallen, al mocht Feyenoord doelman Kostas Lamprou dankbaar zijn dat de bezoekers niet kort voor rust voor de aansluitingstreffer zorgden. De Griekse sluitpost verrichte een prima reflex op een inzet van Mennega, die vanaf de linkerkant naar binnentrok en kiezelhard uithaalde.

In de tweede helft nam Feyenoord alsnog ruim afstand van het combinatieteam uit Groningen. Met invallers Elvis Manu en Wesley Verhoek als verse krachten aan de zijkanten bleef de ploeg de aanval zoeken, met als gevolg een 4-0 tussenstand na ruim een uur spelen. Eerst bleef Manu op aangeven van Vormer oog in oog met Luciano uiterst koel, waarna het even later Vormer zelf was die met een bekeken afstandsschot doel trof.

Op dat moment zat de trainingswedstrijd er voor Pellè en Mathijsen al op, met onder meer tot gevolg dat het centrale verdedigingsduo in het laatste half uur werd gevormd door Jeff Hardeveld en Stijn Houben, beiden afkomstig uit Feyenoord A1. Zij konden niet voorkomen dat de bezoekers in de slotfase uit een strafschop terugkwamen tot 4-1. Scheidsrechter Janssen legde de bal niet veel later nogmaals op de stip, maar de ingevallen doelman Ronald Graafland voorkwam met een prima redding een tweede tegentreffer voor Feyenoord.

Feyenoord – FC Groningen 4-1
26’ 1-0 Immers
30’ 2-0 Armenteros
57’ 3-0 Manu
67’ 4-0 Vormer
77’ 4-1 Hateboer (strafschop)

Scheidsrechter: Janssen

Geel: Pellè, Graafland (Feyenoord)

Feyenoord: Lamprou (46’ Graafland); Van Deelen, Mathijsen (63’ Houben), Hardeveld, Goossens; Vormer, Immers (46’ Manu), Sleegers; Schaken (46’ Verhoek), Pellè (63’ Te Vrede) en Armenteros.
FC Groningen: Luciano; Payne, Hateboer, Van Leyenhorst, Cijntje; Boutzamar, Hagenouw, Abdulahi; Bijl, Texeira en Mennega.