Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord verrast door eenzijdig wijzigen regeling door politie Rome

Feyenoord is woensdag onaangenaam verrast door een eenzijdig besluit van de politie van Rome om de vooraf met Feyenoord afgestemde regeling, voor Feyenoord-supporters die de uitwedstrijd tegen AS Roma bezoeken, te wijzigen. Feyenoord heeft woensdagmiddag te horen gekregen van de Romeinse politie dat supporters hun vooraf aangekochte voucher voor de wedstrijd donderdag moeten omwisselen bij het opstappunt voor de pendelbussen naar het stadion, in plaats van bij het stadion zelf zoals vooraf was afgesproken. De mededeling van de politie komt vooral onverwacht, omdat Feyenoord zich vanaf begin januari heel zorgvuldig heeft voorbereid op deze wedstrijd en de afspraken die zijn gemaakt met AS Roma en de politie ook schriftelijk bevestigd heeft gekregen.

Feyenoord heeft woensdag hevig tegen dit plotselinge besluit geprotesteerd en hierbij aangegeven dat de aanhangers van onze club vooraf al uitgebreid zijn geïnformeerd over de eerder vastgestelde regeling. De politie houdt desondanks vast aan hun besluit, waardoor Feyenoord geen andere keuze heeft dan hierin mee te gaan.

Verder hebben de lokale autoriteiten besloten dat eenieder donderdag in staat wordt gesteld om een kaart te kopen voor AS Roma – Feyenoord, waaronder ook voor het bezoekersvak. Dit terwijl Feyenoord vooraf verplicht werd om de kaarten voor dit vak geregistreerd te verkopen. Bovendien heeft de club vanaf de start van het overleg met AS Roma en de autoriteiten erop aangedrongen om de volledige capaciteit van het bezoekersvak te kunnen verkopen. Dit aantal is uiteindelijk gelimiteerd op 5000 kaarten, terwijl het bezoekersvak van het Stadio Olimpico een capaciteit heeft van circa 5800 plaatsen.

Feyenoord treedt donderdag opnieuw in overleg met de autoriteiten en zal dan nogmaals in verweer gaan tegen de voorgenomen beslissingen. Indien deze dan onveranderd doorgevoerd zullen worden, heeft de club geen andere mogelijkheid dan hierin mee te gaan.