Feyenoord 1

Feyenoord verliest openingswedstrijd van Lyon

Feyenoord heeft de traditionele openingswedstrijd verloren van Olympique Lyon. De Fransen scoorden twee keer voor rust en het team van Arne Slot kwam die 0-2 achterstand niet meer te boven.

Na afloop stelde Slot vast dat het beter moet, maar dat hij ook genoeg goede dingen had gezien zonder én aan de bal. Hij doelde met name op het drukzetten en voegde er daarom meteen aan toe: ‘Feit is wel dat we tot meer kansen moeten komen’.

Kansen waren er namelijk amper voor Feyenoord. Olympique Lyon had daarentegen aan een halve kans genoeg om op voorsprong te komen. Alexandre Lacazette knalde van zo’n dertig meter op doel en liet de bal zwabberen, waardoor hij buiten het bereik van Justin Bijlow via de binnenkant van de paal binnen ging.

Kort voor rust verdubbelde Jeff Reine-Adelaide de voorsprong van de bezoekers door een hoekschop bij de tweede paal te promoveren tot doelpunt. Pas nadat Slot – verdeeld over de tweede helft – verse krachten had ingebracht, lukte het Feyenoord om wat gevaarlijker te worden. Danilo kwam met een schot op de benen van de doelman nog het dichtst bij een treffer.

Komende woensdag komt Feyenoord alweer in actie. Dan komt NAC Breda op bezoek op Varkenoord. Je kunt er nog bij zijn. Tickets zijn verkrijgbaar in de Online Ticketshop.