Feyenoord 1

Feyenoord verliest kleurloze Klassieker

Feyenoord heeft zondag de Klassieker in haar jubileumjaar niet kunnen voorzien van een gouden randje. In een lege Kuip werd het in een weinig spectaculair duel dat eigenlijk geen winnaar verdiende 0-2 voor Ajax.

Zoals in de recente clubhistorie vaker het geval was, deed Feyenoord vooral zichzelf tekort tegen de Amsterdammers. Aan het einde van een eerste helft, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren, werden de bezoekers op knullige wijze in het zadel geholpen. Na balverlies van Jens Toornstra tikte Marcos Senesi de bal in eigen doel: 0-1.

Hoewel Feyenoord daarmee een stevige dreun incasseerde, deed het er in de tweede helft alles aan om de achterstand ongedaan te maken. De ploeg bleef strijden, creëerde via onder meer de ingevallen Nelson Reiss ook wel wat mogelijkheden, maar slaagde er niet in om Ajax echt te laten wankelen.

Het geloof in minimaal een gelijkspel verdween toen scheidsrechter Dennis Higler tien minuten voor tijd een strafschop gaf aan Ajax, nadat invaller Reiss Nelson een overtreding beging op Devyne Rensch. Dusan Tadic scoorde vanaf elf meter en besliste daarmee een kleurloze editie van de Klassieker.

Feyenoord komt dit kalenderjaar nog een keer in actie. Woensdagavond wacht de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (aanvang 21:00 uur).