Fanshop
Fanshop
contr%20velo-1

Feyenoord verlengt overeenkomst met VELO als Academy Partner

Feyenoord heeft de samenwerking met VELO als Academy Partner verlengd. Feyenoord en de Wateringse voetbalvereniging werken al jarenlang samen. Met de nieuwe overeenkomst is VELO voor drie jaar als Academy Partner aan Feyenoord verbonden, wat betekent dat beide clubs op regelmatige basis hun kennis op het gebied van het opleiden van jeugdvoetballers gaan delen.

Verdedig En Loop Op (VELO) is opgericht in 1930 en beschikt naast voetbal over diverse andere sportafdelingen waaronder handbal, volleybal en verschillende vechtsporten. De voetbalafdeling van VELO heeft circa 1350 leden, waarvan er 1050 actief zijn als voetballer. Het eerste elftal komt uit in de 1e klasse KNVB en heeft de ambitie om in de Hoofdklasse uit te komen. VELO heeft daarnaast een uitgebreide jeugdafdeling met 53 teams, waaronder 4 meisjeselftallen.

‘Afgelopen jaren hebben wij een goede samenwerking met VELO gehad, die wij graag willen continueren’, zegt Feyenoords hoofd jeugdopleiding Damien Hertog. ‘VELO is een club met een grote jeugdafdeling die zich onderscheidt door de goede wijze waarop die gestructureerd is.’

‘Met de samenwerkingsovereenkomst met Feyenoord wil VELO de opgedane kennis en ervaring van Feyenoord vertalen naar VELO om daarmee onze jeugdopleiding naar een nog hoger plan te tillen’, zegt Piet Vijverberg, voorzitter van VELO-voetbal. ‘De basis bij VELO is de eigen jeugd. Bij elke selectiegroep werken gediplomeerde trainers en de selectieteams trainen drie keer in de week. De doelstelling is om zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers vanuit de jeugd door te laten stromen naar de eerste selectie van VELO.’

In de loop der jaren heeft VELO diverse voetballers afgeleverd voor het betaald voetbal. Onder meer Robert Zwinkels (ADO Den Haag) en Paul van der Helm (FC Eindhoven) zijn afkomstig van de vereniging uit Wateringen.