Fanshop
Fanshop
training-zo-2

Feyenoord van start in Portugal

Voor Feyenoord is het trainingskamp zondag echt begonnen. Nadat de selectie van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst zaterdagavond arriveerde in de Algarve, was het een dag later tijd voor de eerste training op Portugese grond. Deze werd afgewerkt in Estádio da Nora, de accommodatie van de plaatselijke voetbalclub FC Ferreiras.

Botteghin en Schuurman niet op het veld
Van de 27 meegereisde spelers, verschenen er zondag rond 10.45 uur plaatselijke tijd 25 op het veld. Eric Botteghin en Jari Schuurman volgden een binnenprogramma in het spelershotel en moesten zodoende de eerste groepstraining van 2016 aan zich voorbij laten gaan.

Felicitaties voor Vilhena
Wie wel op het trainingsveld stond, was de jarige Tonny Vilhena. De middenvelder is zondag 21 jaar geworden. ‘Vanochtend ben ik door al mijn ploeggenoten en de staf gefeliciteerd’, vertelde Vilhena na de training. ‘Het is anders om op mijn verjaardag niet met familie te zijn, maar dit is ook leuk en ik kijk uit naar het trainingskamp.’

Regenachtige eerste training
Op het moment dat de Feyenoorders aan hun eerste meters van het nieuwe jaar begonnen, zaten de eerste supporters al op de tribune. Voor hen was het maar goed dat er overdekte plaatsen waren, want waar de dag nog met zon was begonnen, begon het tijdens de training te regenen in Albufeira.

Zondagmiddag besloten training in spelershotel
Na dik vijf kwartier kwam er een einde aan de eerste oefensessie, die voor een groot deel in het teken stond van positiespellen. De selectie vertrok daarna per bus naar het spelershotel, waar zondagmiddag ook de tweede (besloten) training van de dag op het programma staat.