Fanshop
Fanshop

Feyenoord van start in Dubai

Feyenoord heeft maandag rond middernacht plaatselijke tijd voet gezet in Dubai, waar de selectie deze week een traininingskamp afwerkt. Verdeeld over twee vluchten die kort na elkaar vertrokken vanaf Schiphol reisde de selectie in ruim zes uur richting de Verenigde Arabische Emiraten. In Dubai werkt de ploeg maandag om 8 uur Nederlandse tijd (11 uur plaatselijke tijd) de eerste training af vlakbij het spelershotel, dat even buiten het stadscentrum ligt.

Giovanni van Bronckhorst reisde eerder dit seizoen al op en neer naar Dubai om de faciliteiten voor Feyenoord te inspecteren en keerde meer dan tevreden terug. ‘De omstandigheden zijn optimaal’, vertelde de assistent-trainer kort na de landing op de enorme luchthaven van Dubai. ‘Het hotel waarin we verblijven is een indrukwekkend gebouw, terwijl we daarnaast de beschikking hebben over hele mooie sportvelden. Ik kijk uit naar een mooie week voor ons.’

De reis richting het spelershotel was voor de Feyenoorders een eerste gelegenheid om kennis te maken met de indrukwekkende skyline van Dubai, die wordt gedomineerd door de 828 meter hoge Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Toch is er voor de selectie deze week waarschijnlijk weinig tijd voor sightseeing, want voorop staat dat er tot en met zaterdag hard gewerkt wordt in aanloop naar de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen FC Twente op 18 januari.

De omstandigheden daartoe zijn perfect voor Feyenoord, want volgens de weersverwachtingen kunnen de spelers de hele week rekenen op temperaturen ruim boven de 20 graden Celsius.