Fanshop
Fanshop
visual_uefa_v1

Feyenoord treft Manchester United, Fenerbahçe en Zorya

Feyenoord neemt het in de groepsfase van de Europa League op tegen Manchester United, Fenerbahçe en Zorya Luhansk. De Rotterdammers werden vrijdagmiddag tijdens de loting in Monaco gekoppeld aan deze drie tegenstanders en zijn ingedeeld in groep A. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst speelt de eerste groepswedstrijd op donderdag 15 september aanstaande.

Met Manchester United treft Feyenoord een absolute topclub in Europa, die dit seizoen wordt getraind door José Mourinho. De Engelse club versterkte zich deze zomer onder meer met Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba.

Fenerbahçe uit Turkije is de voormalig club van Feyenoords aanvoerder Dirk Kuyt en tevens de huidige ploeg van voormalig Feyenoord-aanvaller Robin van Persie.

Zorya Luhansk uit Oekraïne was in het seizoen 2014-2015 de tegenstander van Feyenoord in de play-off ronde van de Europa League. Na een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd, won Feyenoord thuis met 4-3 dankzij een doelpunt in de slotminuut van Elvis Manu.

De data voor de zes speelronden van de groepsfase van de Europa League vind je hieronder. De finale wordt op woensdag 24 mei gespeeld in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Zodra het speelschema voor de groepsfase bekend wordt gemaakt, zal dat via deze website worden gecommuniceerd. 

Speelronde 1    Donderdag 15 september
Speelronde 2    Donderdag 29 september
Speelronde 3    Donderdag 20 oktober
Speelronde 4    Donderdag 3 november
Speelronde 5    Donderdag 24 november
Speelronde 6    Donderdag 8 december

Meer informatie over de tegenstanders in de Europa League volgt z.s.m.