Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
_HC38178

Feyenoord treft AS Roma in Europa League

Feyenoord neemt het in de volgende ronde van de Europa League op tegen AS Roma. Dat is de uitkomst van de loting die maandagmiddag plaatsvond in Nyon. De uitwedstrijd tegen de Italiaanse topclub wordt op donderdag 19 februari 2015 gespeeld. De return in De Kuip staat gepland op donderdag 26 februari. Bij winst op AS Roma plaatst Feyenoord zich voor de achtste finales van het toernooi.

De aftrap van de uitwedstrijd op 19 februari is om 19.00 uur. De thuiswedstrijd tegen AS Roma op 26 februari is vastgesteld op 21.05 uur. Zodra er meer informatie bekend is over kaartverkoop voor de duels met AS Roma zal dit via deze website vermeld worden. Feyenoord verwacht dat dit nog even zal duren omdat er eerst overleg gevoerd dient te worden met de tegenstander en de lokale autoriteiten.

AS Roma bereikt de knock-out fase van de Europa League door als derde te eindigden in groep E van de Champions League. Hierin nam de club het op tegen Bayern München, Manchester City en CSKA Moskou. Opvallend was dat de club in de thuiswedstrijd tegen Bayern München met 1-7 onderuit ging, wat grotendeels ook de reden was dat de club eindigde met een negatief doelsaldo van -6.

AS Roma plaatste zich voor de Champions League door vorig seizoen op de tweede plaats te eindigen in de Serie A. Momenteel bezet de club eveneens de tweede plaats in de Italiaanse competitie, met één punt achterstand op koploper Juventus.

De grote man bij AS Roma is boegbeeld Francesco Totti, die uit de eigen jeugdopleiding komt en al zijn gehele loopbaan voor de club uit Rome speelt. Verder heeft de club met onder meer Daniele de Rossi, Maicon, Ashley Cole en Kevin Strootman nog diverse bekende namen in selectie.

AS Roma speelt haar thuiswedstrijden in Stadio Olimpico in Rome, dat een capaciteit heeft van 70.634 plaatsen. 

Foto's: UEFA / Getty Images