Fanshop
Fanshop
training1

Feyenoord traint met volledige groep in Kuban stadion

Feyenoord heeft woensdag met de volledige groep die is meegereisd naar Rusland de afsluitende training in de aanloop naar het eerste treffen met Kuban Krasnodar afgewerkt. Voor de twintig spelers die in actie kwamen, was de training een eerste kennismaking met het stadion waar donderdagavond de wedstrijd wordt gespeeld. Het duel tussen Kuban Krasnodar en Feyenoord is volledig uitverkocht, wat betekent dat er circa 30.000 toeschouwers aanwezig zullen zijn.

Trainer Ronald Koeman werd in de aanloop naar de afsluitende training gevraagd wat dit gegeven voor zijn ploeg betekende. ‘Voor een voetballer is het alleen maar mooi om voor volle stadions te spelen’, vertelde hij. ‘Maar misschien zijn ze er in Rusland nog niet van op de hoogte dat er bij de thuiswedstrijd volgende week in De Kuip bijna vijftigduizend mensen in het stadion zullen zitten.’

Tijdens de training in het stadion was er niet alleen veel aandacht voor verschillende positiespelen, maar ook werkte de volledige ploeg een afwerkvorm af. Hierbij kwamen de voorzetten om beurten van de rechter- en de linkerflank, die moesten worden afgemaakt door de centraal spelende spelers.

Al bij opkomst op het veld werd de selectie warm welkom geheten door enkele tientallen Feyenoord-supporters, die speciaal voor de wedstrijd tegen Kuban Krasnodar de verre reis naar Rusland hebben gemaakt. Naar verwachting zal de wedstrijd van donderdag door circa honderd Feyenoord-supporters worden bezocht.

Zowel de supporters als de spelers konden tijdens de training vast wennen aan de zonnige en droge weersomstandigheden, die naar verwachting donderdagavond ongeveer vergelijk zullen zijn met woensdag. De temperatuur lag hierbij rond de 27 graden Celsius, waardoor de Feyenoorders zich kunnen opmaken voor een wedstrijd die bij flinke warmte gespeeld zal worden.