Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
visual_az

Feyenoord thuis tegen AZ in halve finale KNVB beker

AZ is de tegenstander van Feyenoord in de halve finale van de KNVB beker. Beide ploegen gaan op donderdag 3 maart aanstaande in De Kuip strijden om een plaats in de finale van het toernooi. De loting voor de halve finales werd donderdagavond verricht in Eindhoven. De andere halve finale gaat tussen FC Utrecht en VVSB.

Feyenoord plaatste zich woensdag ten koste van Roda JC Kerkrade (0-1, na verlenging) voor de halve finales, AZ had zich een dag eerder al verzekerd van een plek bij de laatste vier. De ploeg van trainer John van den Brom was thuis te sterk voor HHC Hardenberg: 1-0. Eerder in het toernooi waren de Alkmaarders VVV Venlo, Telstar en Kozakken Boys al de baas.

Feyenoord en AZ troffen elkaar dit seizoen al tweemaal in competitieverband. In De Kuip werd het duel in Rotterdams voordeel beslist, dankzij een hattrick van Dirk Kuyt (3-1). Twee weken terug nam AZ in eigen huis revanche, door de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst met 4-2 te verslaan. De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden in het bekertoernooi was in 2009, toen Feyenoord in De Kuip met 1-0 te sterk was.