Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord terug in Rotterdam, vizier op zondag

Feyenoord is weer in Nederland. Na een vlucht van zo’n drie uur vanuit Moskou landden selectie en staf vrijdag rond het middaguur op Rotterdam Airport. Met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht wacht zondag alweer de volgende missie voor het team van Dick Advocaat.

Dat Feyenoord echt van wedstrijd naar wedstrijd leeft, bleek ook uit de reactie van de hoofdcoach donderdagavond na de 0-0 in Rusland. Hoewel de ploeg daarmee prima zaken had gedaan met het oog op Europese overwintering, weigerde Advocaat al vooruit te kijken naar de twee laatste en beslissende wedstrijden in de poule. ‘We denken nu aan FC Utrecht,’ klonk het gedecideerd.

‘Ook weer een heel belangrijke wedstrijd,’ vervolgde Advocaat, die tegen de club waar hij werkzaam was in het seizoen 2018-2019 geen beroep kan doen op Orkun Kökcü. De Turkse international moet zondag geschorst toekijken vanwege zijn rode kaart tegen Fortuna Sittard van vorige week.

Op weg naar de competitiewedstrijd in de eigen Kuip gebruikte Feyenoord de reis vanuit Moskou om rust te pakken en de batterij weer op te laden. Bij terugkeer op 1908 kon het team direct aanschuiven voor de lunch, gevolgd door een hersteltraining. Zaterdag staat nog een laatste groepstraining op het programma.

Met FC Utrecht treft Feyenoord de huidige nummer 9 van de Eredivisie. De ploeg van Advocaat staat na de zege in Sittard op de derde plaats. Het duel begint zondag om 14:30 uur en wordt voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan voetbalicoon Diego Maradona.

  • #feyutr