Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
DSC01060

Feyenoord Street League workshop in Ahoy

Dat er woensdagmiddag bij Ahoy een activiteit plaatsvond van de Feyenoord Street League, was iets waar door de organisatie geen geheim van werd gemaakt. Boven de hoofdingang van het imposante evenementengebouw in Rotterdam-Zuid waren namelijk de grote en verlichte woorden ‘Feyenoord Street League workshop’ zichtbaar, ten teken dat er binnen iets bijzonders stond te gebeuren.

Omdat de Street League-deelnemers geen idee hadden wat hen in Ahoy te wachten stond, meldden ze zich aan het begin van de middag met enige spanning in hun lijf bij de ingang. De teams werden niet teleurgesteld, want eenmaal binnen werden ze opgewacht door een aantal mysterieuze professoren in witte jassen, die zich één voor één voorstelden. De een noemde zich professor Big Bang, weer een ander professor Rookpluim. 


De workshop ging vervolgens van start met een spetterende show, waarin een van de professoren twee proefkonijnen uit het publiek omtoverde tot zombies. Gelukkig zorgde hij er daarna snel voor dat de kinderen weer zichzelf werden, want in de Feyenoord Street League kunnen we natuurlijk geen zombies gebruiken! Professor Rookpluim deed zijn naam er vervolgens eer aan door met vuur te spelen en veel rook te creëren op zijn zogeheten toverdrankjes-tafel.


Tijdens deel twee van de workshop kregen alle deelnemers een eigen professor toegewezen, waarmee ze interactief aan de slag gingen. Rode draad bij het tweede onderdeel was het zichtbaar maken van dagelijkse voeding. Zo lieten de professoren zien hoeveel suiker er zit in sommige frisdranken, iets waar de meeste deelnemers normaal gesproken niet bij stilstaan. Aansluitend speelden de kinderen een spel, wat het slotstuk betekende van een interessante en vooral leerzame middag voor deelnemers van de Street League.