Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
street%20league1

Feyenoord Street League wacht spannende finaledag

Het seizoen van de Feyenoord Street League wordt woensdag 18 juni aanstaande afgesloten met een finaledag. Die middag wordt duidelijk welk team zich tot winnaar kroont van de tweede editie van de straatvoetbalcompetitie in Rotterdam, waaraan in totaal negentien teams uit de deelgemeentes Feijenoord, Charlois en IJsselmonde deelnemen. De ontknoping vindt dit jaar plaats op het voorplein van Ahoy Rotterdam. Iedereen die bij deze spectaculaire voetbalmiddag aanwezig wil zijn of de teams wil aanmoedigen is van harte welkom!

De over drie competities verdeelde teams spelen woensdag hun laatste competitiewedstrijd in hun poule. Zodra de nummers één van de poules bekend zijn volgen de allesbeslissende finalewedstrijden, die uitmaken welk team er met de schaal van de Feyenoord Street League vandoor gaat. Voorop staat dat de uiteindelijke winnaar van de straatvoetbalcompetitie de eerste plaats niet alleen te danken heeft aan de prestaties op het veld, maar ook op het aantal veroverde punten daarbuiten. Door deel te nemen aan workshops, buurtbijdragen te leveren en zowel op als buiten het veld sportief en goed gedrag te vertonen konden alle teams het hele jaar door punten verdienen voor het ‘Geen Woorden Maar Daden’-klassement. De daarin veroverde punten zijn van grote invloed op de uiteindelijke ranglijst.

Hoewel de finalewedstrijden centraal staan, is er komende woensdag nog veel meer te beleven op het voorplein van Ahoy Rotterdam. De gezamenlijke opening (vanaf 13.45 uur) wordt verzorgd door een dansgroep van SKVR, die daarbij hulp krijgt van niemand minder dan Feyenoord-mascotte Coentje. Het publiek kan zich vanaf 14.15 uur niet alleen vermaken met de laatste competitiewedstrijden die dan van start gaan, maar ook met een speciaal opgesteld Feyenoord-luchtkussen en een Pole Soccer-veld, terwijl ook de officiële spelersbus van Feyenoord vrij toegankelijk is om een kijkje in te nemen. De beslissende finalewedstrijden, waarin de nummers één uit Feijenoord, Charlois en IJsselmonde het tegen elkaar opnemen, beginnen om 16.00 uur. De middag wordt uiteraard afgesloten met een prijsuitreiking, waarbij het winnende team als een ware kampioen gehuldigd zal worden.

Klik hier voor alle overige informatie en het volledige programma van de finaledag van de Feyenoord Street League.