Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_0878

Feyenoord Street League leert waarde van geld kennen

Een aantal teams van de Feyenoord Street League hebben woensdagmiddag, als beloning voor de goede opkomst bij eerder georganiseerde workshops, op een bijzondere wijze punten kunnen verdienen voor het ‘Geen Woorden Maar Daden-klassement’. De deelnemers kregen de kans om in het kader van de Week van het Geld een workshop te volgen die werd verzorgd door medewerkers van Feyenoords maatschappelijk partner a.s.r. Op drie locaties in Rotterdam speelden zij met de spelers van de Feyenoord Street League de Cash Quiz, waardoor de deelnemers op een speelse wijze meer leerden over de waarde van geld.

Een van de gastdocenten was Marijke Troost, hoofd communicatie van a.s.r. ‘Het idee achter de Week van het Geld is dat kinderen op jonge leeftijd wordt geleerd met geld om te gaan’, vertelde zij. ‘Daarmee wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.’

Met de Cash Quiz konden de teams punten verdienen in de vorm van namaakgeld. De ploeg die het meeste geld overhield aan de Cash Quiz, werd de uiteindelijke winnaar.

De Week van het Geld werd afgelopen maandag geopend door Koninging Maxima en staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sander Dekker. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld.

Kijk voor meer informatie over de Feyenoord Street League op www.feyenoordstreetleague.nl