Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
studenten%20sel%20foto

Feyenoord Street League breidt uit naar Rotterdam-West

Het zesde seizoen van de Feyenoord Street League is dinsdagavond officieus van start gegaan. De twaalf teams uit de competities A en B kregen tijdens een aftrapbijeenkomst in De Kuip alle informatie over de spannende straatvoetbalcompetitie, terwijl de spelers en teambegeleiders ook hun Street League-contract tekenden voor het nieuwe seizoen.

Het nieuwe seizoen van de spannende straatvoetbalcompetitie gaat eind deze maand van start met zes extra teams uit de wijken Schiemond, Spangen en Delfshaven in Rotterdam-West. Het is voor het eerst dat de Feyenoord Street League in dit gedeelte van de stad actief is.

Het totaal aantal deelnemende teams aan de Feyenoord Street League komt daarmee op 36. De afgelopen jaren waren er dertig teams actief in Ridderkerk en de wijken Feijenoord, Charlois en IJsselmonde in Rotterdam-Zuid. In totaal nemen dit seizoen zo’n 300 kinderen deel uit de bovenbouw van de basisschool.

De begeleiding van de wedstrijden is ook dit seizoen weer voor een groot deel in handen van stagiaires van diverse scholen. In totaal 45 leerlingen van het Albeda College, Zadkine College en de Hogeschool Rotterdam zullen met ziel en zaligheid ervoor zorgen dat de zesde editie van Street League goed verloopt.

De wedstrijden worden gespeeld op zondagmiddag van 12:00 tot 13:00 uur, op dagen dat Feyenoord 1 niet thuis speelt. De eerste speelronde is op zondag 29 oktober aanstaande. De laatste speelronde vindt traditioneel plaats tijdens de Finaledag. Op deze feestelijke dag komen alle teams en hun supporters bij elkaar op een iconische plek in Rotterdam, om het seizoen een mooie afsluiting te geven.

De ploegen kunnen punten verdienen door op zondag hun wedstrijden te winnen, maar vooral ook via het ‘Geen woorden maar daden’-klassement. Sportief gedrag tijdens de wedstrijden wordt beloond, net als het op eigen initiatief uitvoeren van buurtbijdragen, zoals klusjes in de wijk, en het volgen van relevante workshops, bijvoorbeeld over pesten.

Niets missen van de spannende straatvoetbalcompetitie? Volg dan de officiële Facebook-pagina van de Feyenoord Street League