Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord stelt derde plaats veilig in Deventer

Feyenoord is met nog een Eredivisie-speelronde te gaan zeker van de derde plaats. Na een 0-1 overwinning op woensdagavond bij Go Ahead Eagles kan de ploeg van hoofdcoach Arne Slot niet meer ingehaald worden door nummer vier FC Twente. 

De midweekse competitiewedstrijd had voor beide ploegen weinig meer om het lijf. Feyenoord kon alleen nog bijgehaald worden op punten, maar had al een veel beter doelsaldo dan FC Twente. Voor Go Ahead Eagles moest alles meezitten om nog aanspraak te kunnen maken op een plaats in de play-offs om Europees voetbal.

Gewijzigde basiself
Slot wijzigde zijn basiselftal op zeven posities en deed onder meer een beroep op basisdebutant Patrik Wålemark. Na rust liet hij Dermane Karim (18) debuteren. Het bleek mede door al deze wisselingen best moeilijk voor Feyenoord om het spel te spelen wat de supporters inmiddels van de ploeg van Slot gewend zijn, maar achterin was er andermaal geen doorkomen aan.

Daardoor bleek de ene treffer van Bryan Linssen de winnende. Na een goede onderschepping van Alireza Jahanbakhsh rondde hij in de 71ste minuut met links goed af, door de bal in de rechterhoek te schuiven. Ofir Marciano hield zijn doel schoon en stelde daarmee de zege veilig. Feyenoord staat na 33 speelronden op 71 punten en heeft nog één wedstrijd tegoed in de Eredivisie.

Komende zondag komt FC Twente op bezoek in De Kuip (14:30 uur). Op woensdag 25 mei wordt het seizoen afgesloten met de Europa Conference League-finale tegen AS Roma.