Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
IMG_3587

Feyenoord start voorbereiding op uitduel met AZ

Na de besloten maandagtraining en de vrije dinsdag lieten de spelers van Feyenoord zich woensdag voor het eerst deze week zien op Varkenoord. Op het trainingscomplex werkte de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst de eerste veldtraining af in de voorbereiding op het duel van aanstaande zondag tegen AZ.

Van Bronckhorst, die vooral observeerde en assistent-trainer Jean-Paul van Gastel het merendeel van de oefeningen liet leiden, had achttien veldspelers tot zijn beschikking. Zij werkten na een uitgebreide warming-up een intensief positiespel af, terwijl iets verderop Patrick Lodewijks de keepers bestookte met zijn goed geplaatste schoten. Het was de eerste keer dat Kenneth Vermeer en Kamil Miazek een sessie afwerkten zonder hun collega Warner Hahn, die maandagavond in de wedstrijd van Feyenoord 2 een blessure opliep aan zijn voorste kruisband.

Vermeer en Miazek konden zich verder onderscheiden in de afsluitende partij, die werd gespeeld door de basisspelers van afgelopen zondag. Het team van Miazek, bestaande uit Miquel Nelom, Tonny Vilhena, Eljero Elia, Terence Kongolo en Michiel Kramer, verliet tegen half één als winnaar het trainingsveld.

In de aanloop naar het duel met AZ werkt Feyenoord nog drie trainingen af. De sessies van donderdag (10.30 uur) en zaterdag (14.30 uur) zijn toegankelijk voor pers en publiek. De vrijdagtraining is besloten.