Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord start Europa League-seizoen met gelijkspel in Zagreb

Feyenoord en Dinamo Zagreb hebben in een onderling duel niet weten te scoren. Grootste kans van de wedstrijd: een gemiste strafschop van Steven Berghuis. Dick Advocaat houdt zo met zijn team – dat met tien man eindigde door een rode kaart voor Marcos Senesi – een punt over aan de uitwedstrijd.

De wedstrijd kende bijna een perfecte start toen Steven Berghuis na acht minuten spelen mocht aantreden voor een strafschop. De aanvoerder besloot – zoals hij vaker doet – snoeihard te schieten, maar de bal ging nagenoeg door het midden. 

Lang peinzen deed Feyenoord niet, want de ploeg liet bij vlagen dominant veldspel zien. Dit leverde een aantal kansen op, maar de grootste kwam op naam van Bryan Linssen. De aanvaller kreeg in de slotfase van de eerste helft de mogelijkheid om raak te koppen na een vlijmscherpe voorzet van Mark Diemers. Helaas schampte Linssen slechts de bal waardoor groot gevaar uitbleef.

Voor Justin Bijlow leek het een rustige eerste helft te worden, totdat de 31ste minuut aanbrak. De Kroaten kregen geheel onverwacht een grote kans uit een verlengde voorzet die vlak voor de neus van Justin Bijlow belandde. De doelman bleek gelukkig klaarwakker te zijn. Met katachtige reflexen keerde hij de inzet en voorkwam hij een tegendoelpunt dat – kijkend naar de wedstrijdverhouding - onverdiend zou zijn.

Na rust vonden Mark Diemers en Bryan Linssen elkaar wederom. Diemers zette met een goede bal tussen de linies door Linssen vrij, maar die schoot recht op de keeper af. In de fase die volgde leek de wedstrijd gelijk op te gaan, maar dit veranderde in de 72ste minuut van de wedstrijd. Marcos Senesi liep toen tegen zijn tweede gele kaart aan en moest met rood het veld verlaten.

Dit moment leidde de ommekeer van het duel in en de Kroaten werden met een man meer steeds gevaarlijker. Justin Bijlow bewees toen meerdere malen zijn klasse door uitstekend in te grijpen bij gevaarlijke aanvallen van Dinamo Zagreb. Feyenoord wist – ondanks het inbrengen van spits Nicolai Jørgensen – geen gevaar meer te creëren en moet genoegen nemen met een punt in de uitwedstrijd.