Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord start seizoen met spectaculaire zege

Feyenoord heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. De eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse werd zondag op spectaculaire en knappe wijze gewonnen: 2-5. Zes spelers maakten in Arnhem hun officiële debuut voor de club, waaronder jeugdspeler Noah Naujoks als invaller.

Voor een team dat een rommelige en qua resultaten matige voorbereiding achter de rug heeft, was de wijze waarop Feyenoord in Stadion Gelredome voor de dag kwam een groot compliment waard. Na een moeizame openingsfase, waarin Vitesse de leiding nam dankzij een doelpunt van Million Manhoef, trok de ploeg het initiatief naar zich toe en liep het uit naar een verdiende zege.

De basis daarvoor werd al voor rust gelegd, toen de 1-0 achterstand werd omgebogen in een 1-2 voorsprong. Sebastian Szymański bekroonde zijn ijzersterke eerste officiële optreden in het rood-wit met twee assists; eentje op Patrik Wålemark en vervolgens op Danilo. De Zweed schoot vanaf de linkerkant diagonaal raak, terwijl de Braziliaanse spits binnen knikte uit een vrije trap van de Pool.

Danilo tekende na rust ook direct voor zijn tweede treffer in Rotterdamse dienst. Hij joeg goed door op Jeroen Houwen, ontfutselde de doelman de bal en schoof deze in het lege doel. Daarmee gooide de spits het duel enigszins onverwacht vroeg in het slot, nadat het spel in het eerste kwartier van de tweede helft juist op en neer golfde. Vitesse kwam eerst terug tot 2-2, maar een schitterende boogbal van Javairo Dilrosun zorgde al snel weer voor een nieuwe voorsprong voor Feyenoord.

Op aangeven van de ingevallen Jens Toornstra tekende Lutsharel Geertruida voor de vijfde Feyenoord-treffer, waarmee hij het feestje in het volle uitvak compleet maakte. Zij zagen na nieuwelingen Jacob Rasmussen, Quinten Timber, Szymański, Dilrosun en Danilo met Noah Naujoks nóg een speler debuteren. De twintigjarige jeugdspeler viel kort voor tijd in en werd daarmee op fraaie wijze beloond voor jaren van ontwikkeling binnen Feyenoord Academy.

Feyenoord hoopt de sterke seizoenstart volgende week een vervolg te geven in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Op zaterdag 13 augustus is sc Heerenveen de tegenstander in De Kuip. Erbij zijn? Bestel hier je tickets.