Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
A4D_2762

Feyenoord start samenwerking met V-Varen Nagasaki

Feyenoord en V-Varen Nagasaki hebben vorige week een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het partnership met de Japanse club is gericht op talentontwikkeling, het opleiden van coaches en het promoten van jeugdvoetbal. De samenwerking werd officieel bekrachtigd tijdens een persconferentie in de voormalige Nederlandse handelspost Hirado, die symbool staat voor de nauwe historische banden tussen de Zuid-Japanse havenstad Nagasaki en Nederland.

Verleden en toekomst
‘Het eerste Nederlandse schip dat ooit Japan bereikte, kwam uit Rotterdam. We delen dus een verleden met Nagasaki, maar ook een prachtige toekomst,’ stelde Gido Vader, Feyenoords manager internationale relaties, na het ondertekenen van de overeenkomst. ‘De samenwerking met V-Varen helpt Feyenoord bij het herstellen van de merknaam en het uitbreiden van ons netwerk in Japan.’

Junichi Hattori, algemeen directeur van V-Varen, liet weten zeer blij te zijn met de samenwerking. ‘We zijn trots en verheugd. Nederland heeft een speciale band met Nagasaki, dat net als Rotterdam een havenstad is. We kijken er naar uit om te starten met deze samenwerking, die voor beide partijen voordelen moet gaan opleveren.’

Ambitie
V-Varen Nagasaki werd in 2005 opgericht en komt momenteel uit op het tweede niveau in Japan, de J2 League. Het doel van de club is om jeugdvoetbal in Nagasaki en de rest van de provincie te ontwikkelen en daardoor uiteindelijk een toonaangevende jeugdopleiding in Japan te worden.

Feyenoord ondersteunt V-Varen in het nastreven van die ambitie door kennis en expertise te delen. De clubs zullen onder meer gezamenlijk voetbalkampen, clinics en workshops organiseren, waarbij de ontwikkeling van talenten en coaches centraal staat. Daarnaast hopen Feyenoord en V-Varen  door de samenwerking een handelsplatform te kunnen creëren voor Nederlandse en Japanse bedrijven. Ook wordt de mogelijkheid onderzocht om vriendschappelijke wedstrijden te spelen.

In 2000 speelde Feyenoord al eens in Nagasaki, ter ere van het vierhonderdjarige bestaan van handelscontacten tussen Nederland en Japan. Avispa Fukuoka was toen de tegenstander. Een jaar later kwam Japans international Shinji Ono naar Feyenoord, waardoor de naamsbekendheid van de club in Japan flink groeide.