Fanshop
Fanshop
Website_eAcademy

Feyenoord start officiële eAcademy

Feyenoord start vanaf volgend seizoen met een officiële eAcademy, waarin jonge gamers worden opgeleid tot eSporter. In eerste instantie zoekt Feyenoord drie spelers, die kunnen worden ingezet op de PlayStation 4 of de Xbox.

Scouting
Net als jonge voetballers kunnen ook talentvolle gamers op verschillende manieren door Feyenoord worden gescout. Zo volgt de club nauwlettend de ontwikkeling van de beste spelers uit de dit seizoen opgezette Feyenoord eLeague, terwijl ook een hoge klassering in de Weekend League als springplank kan dienen naar de eAcademy. Verder speurt Feyenoord in samenwerking met eSports-partner Bundled naar talent bij grote toernooien in binnen- en buitenland.

Met Jimmy Donkers (YimmieHD) beschikt Feyenoord over het levende bewijs dat talentvolle gamers zich kunnen door ontwikkelen in De Kuip. Jimmy viel op tijdens een Legioen FIFA-toernooi, werd als eSports-talent aan de club gebonden en plaatste zich eerder deze maand uiterst knap voor het wereldkampioenschap FIFA, waar de beste zestien PlayStation 4-spelers van de wereld strijden voor de titel.

Beoordeling
De eerste gescoute talenten worden door Feyenoord in De Kuip uitgenodigd om een plek af te dwingen in de eAcademy. Uiteraard worden de eSporters beoordeeld op hun game-kwaliteiten en FIFA-skills, maar er wordt – net als bij voetballers – verder gekeken dan dat. Ook bijvoorbeeld gedrag, fysieke gesteldheid, presentatie, communicatie, passie en focus zijn aspecten die kunnen bepalen of iemand wel of niet geschikt is om deel uit te maken van de Feyenoord eAcademy.

Team Feyenoord
De Feyenoord eAcademy biedt in eerste instantie plaats aan drie talentvolle gamers die zich via de club kunnen ontwikkelen tot eSporter. Momenteel beschikt Feyenoord met Jaey Daalhuisen (JaeyD) en Jimmy Donkers over twee eSporters die de kleuren van de club verdedigen op online en offline toernooien en evenementen. 

Instagram
Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van de eAcademy en de ontwikkelingen volgen van Feyenoord op het gebied van eSports? Volg dan het officiële account van Feyenoord eSports op Instagram.

  • eSports