Fanshop
Fanshop
adofey1415

Feyenoord start nieuw Eredivisieseizoen in Den Haag

Het Eredivisieseizoen 2014-2015 begint voor Feyenoord met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De Rotterdammers gaan op zondag 10 augustus op bezoek in de Hofstad. Een week later, op vrijdag 15 augustus, volgt de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, waarin sc Heerenveen de tegenstander is. Dit blijkt uit het concept competitieprogramma van de KNVB, dat de bond woensdag presenteert aan de clubs en afgevaardigden van de gemeente en politie. Het conceptprogramma kan nog veranderen, nadat de tijden en wedstrijddagen met alle betrokken partijen besproken zijn.

De Eredivisie gaat op vrijdag 8 augustus van start in Zwolle, waar PEC tegen FC Utrecht speelt. De eerste Klassieker van het seizoen 2014-2015 maakt onderdeel uit van de zesde speelronde. Feyenoord ontvangt Ajax die dag in De Kuip. De ploeg van trainer Fred Rutten reist op zondag 25 januari 2015 naar Amsterdam, een week nadat de tweede competitiehelft is begonnen met een thuiswedstrijd tegen FC Twente op zondag 18 januari 2015. Feyenoord besluit de eerste competitiehelft met een uitduel met NAC Breda, op zondag 21 december.

Als gevolg van de promotie van Excelsior staan er in het seizoen 2014-2015 ook weer twee stadsderby’s op het programma. Beide Rotterdamse clubs spelen op zaterdag 6 december tegen elkaar op Woudestein, terwijl Excelsior op zondag 22 februari 2015 naar De Kuip komt. De duels met PSV staan genoteerd op zondag 30 november (in Eindhoven) en zondag 22 maart 2015 (in De Kuip).

Evenals afgelopen seizoen wordt de KNVB bekerfinale gespeeld vóór de laatste twee competitierondes in. De eindstrijd in De Kuip staat dit seizoen gepland op zondag 3 mei. De duels in 33ste en 34ste speelronde worden allen gelijktijdig afgewerkt. Feyenoord treft op die dagen Vitesse (thuis, zondag 10 mei) en PEC Zwolle (uit, laatste speelronde, zondag 17 mei).

Naast de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op vrijdagavond speelt Feyenoord ook het uitduel met de Friezen op een doordeweekse dag. De wedstrijd sc Heerenveen – Feyenoord maakt op woensdag 4 februari 2015 onderdeel uit van de enige doordeweekse speelronde van de Eredivisie. In het komende seizoen speelt Feyenoord verder in totaal negen wedstrijden op zaterdagavond. Zes daarvan speelt de ploeg in de eigen Kuip, terwijl de overige drie (tegenstanders Go Ahead Eagles, Excelsior en Heracles Almelo) op vreemde bodem worden afgewerkt.

Klik hier voor het volledige conceptprogramma van de KNVB.