Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Feyenoord start Europees Fairplay onderzoek

Samen met vier andere Europese clubs en de Erasmus Universiteit (ESSB) heeft Feyenoord het zogeheten Fairplay Project gelanceerd. Hiermee wordt onderzoek gedaan naar het effect van sporttrainingen op thema’s als optimisme, doelen stellen en leiderschap.

De clubs in kwestie – naast Feyenoord ook Internazionale (Italië), Werder Bremen (Duitsland), Charlton Athletic (Engeland) en Hibernian (Schotland)– willen met het onderzoek hun maatschappelijk trainers concrete handvatten geven voor het uitoefenen van hun vak. Door speciale trainingen met specifieke thema’s en duidelijke doelen uit te rollen kan de sociaal-maatschappelijke impact nog beter bepaald worden.

De Rotterdamse kick-off van het Europese onderzoeksproject was deze week. Zo’n veertig kinderen, verspreid over meerdere veldjes, namen deel aan de eerste training. Deze middag stond het thema ‘doelen stellen’ centraal. Voorafgaand aan de training vulden de kinderen een vragenlijst in. Dezelfde vragenlijsten zullen zij over 10 weken opnieuw invullen nadat er intensief met hen is getraind.

Tijdens het hele traject speelt de Erasmus Universiteit een belangrijke ondersteunende rol om het wetenschappelijke aspect van het onderzoek te waarborgen. Ook worden er uitwisselingen en seminars over uiteenlopende onderwerpen georganiseerd. Dit leidt tot een systematische verzameling van kennis die een bijdrage voor de wetenschap kan vormen. De combinatie van een internationaal kennisnetwerk en een wetenschappelijke benadering zorgt voor een verbreding van de horizon en werkwijze van Feyenoord op sociaalmaatschappelijk vlak.

Feyenoord werkt op sociaal-maatschappelijk gebied via het European Football Development Network (EFDN) al jaren nauw samen gebied met diverse clubs in Europa. Dat leidt, onder meer rondom Europese wedstrijden, geregeld tot uitwisselingen en gezamenlijke projecten waarbij Feyenoord levens op positieve wijze probeert te veranderen op sportief, educatief en werktechnisch gebied.