Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord start 2021 met zege in stadsderby

Feyenoord heeft de eerste drie punten bij kunnen schrijven in 2021. Sparta Rotterdam werd zondagmiddag met 0-2 verslagen op Het Kasteel. Met de zege op de stadgenoot deed de ploeg van Dick Advocaat – met de topper Ajax – PSV nog op het programma en vanwege de resultaten op andere velden – goede zaken op de ranglijst van de Eredivisie.

De eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar was meteen een beladen duel voor Feyenoord. De stadsderby tegen Sparta is niet vaak een gemakkelijke wedstrijd en dat bleek ook tijdens de editie van 2021. Tot in de blessuretijd van de wedstrijd bleef het spannend op Het Kasteel, waar de club van Spangen toch met lege handen achterbleef.

Verdiende voorsprong
In de eerste helft had Feyenoord weinig te duchten van de thuisploeg. Met goed veldspel op het kunstgras kwam het team tot meerdere kansen, waar Sparta het van momentjes moest hebben. Lutsharel Geertruida bezorgde de club uit Rotterdam-Zuid de verdiende voorsprong al in de 22ste minuut.

De rechtsback werd na een afgeslagen hoekschop gevonden door Marcos Senesi, die de bal ontving nadat die weer terug in het strafschopgebied werd gebracht. De Argentijn knikte naar Geertruida en die kopte van dichtbij binnen. De goal werd in eerste instantie geannuleerd vanwege buitenspel, maar uit de beelden bleek dat daar geen sprake van was. De verdediger tekende zo alweer voor zijn vierde Eredivisie-doelpunt van dit seizoen.

Debuut Pratto, rentree Haps
Een tweede Feyenoord-treffer hing daarna lang in de lucht, maar viel maar niet. De grootste kansen waren voor debutant Lucas Pratto (bal op de paal en een misser) en Luis Sinisterra (stiftje over). Ridgeciano Haps maakte na tweeënhalve maand zijn rentree als vervanger van de Colombiaan en stichtte ook gevaar, maar kreeg de bal ook niet tussen de palen.

Sparta Rotterdam bleef daardoor in leven en perste er in de absolute slotfase nog een offensief uit. Het was billenknijpen voor Feyenoord, tot invaller Nicolai Jørgensen het pleit diep in de blessuretijd beslechtte met een goal. De Deen schoot de bal vanaf de rechterkant hard in de korte hoek: 0-2.

Derde plaats
Door de overwinning komt Feyenoord op 32 punten uit vijftien Eredivisie-wedstrijden. Daarmee bezet de ploeg de derde plaats, met voor aanvang van Ajax – PSV (16:45 uur) twee punten minder dan de koploper uit Amsterdam en één punt minder dan de Eindhovenaren. Vitesse heeft eveneens 32 punten en het gat naar AZ (dat zaterdagavond gelijkspeelde) bedraagt nu vier punten.