Fanshop
Fanshop
20121320_2000weds_nd

Feyenoord speelt 2000ste competitiewedstrijd

Feyenoord speelt zaterdagavond in De Kuip tegen PEC Zwolle de 2000ste competitiewedstrijd in het betaald voetbal uit de clubgeschiedenis (beslissingswedstrijden, play-offs en wedstrijden voor de KNVB-beker niet meegerekend). Feyenoord zal zaterdag kort voor de aftrap van de wedstrijd stilstaan bij deze bijzondere mijlpaal. In verband met het overlijden van Martin Koeman eerder deze week zal dit op ingetogen wijze gebeuren.

In november 1954 smolten twee voetbalbonden, de KNVB en de NVBV (Nederlandsche Bond Beroepsspelers), samen. De afzonderlijke competities die al maanden aan de gang waren, werden stil gelegd. Besloten werd onder gezamenlijke vlag een nieuwe competitie te starten. Het betaald voetbal was hiermee geboren. Feyenoord (indertijd nog Feijenoord) werd ingedeeld in de Eerste klasse C samen met PSV, Rapid JC, Limburgia GVAV, Alkmaar, EBOH, Vitesse, NOAD, Haarlem, Enschedese Boys, NEC, Blauw Wit en Hermes DVS. Zestig seizoenen later speelt Feyenoord aanstaande zaterdag haar 2000ste competitiewedstrijd.

In het Feyenoord Wedstrijdmagazine, dat zaterdag rond de wedstrijd gratis verkrijgbaar is in De Kuip, wordt uitgebreid stilgestaan bij deze mijlpaal in de clubgeschiedenis. Dit gebeurt onder meer aan de hand van vele statistieken op basis van de 1999 tot dusver gespeelde competitiewedstrijden in het betaald voetbal.