Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord sluit vak Z voor thuisduel met AS Roma

Tijdens de UEFA Europa League-thuiswedstrijd tegen AS Roma van donderdag 13 april aanstaande zal parterrevak Z in zijn geheel gesloten blijven en ontoegankelijk worden gemaakt. Feyenoord voelt zich genoodzaakt deze beslissing te nemen naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Ajax gisteravond.
De sluiting van vakken Z1, Z2, Z3, Z4, ZIN en ZIB betekent dat zo’n 2.000 stoelen leeg zullen blijven aan de Olympiazijde in het eerste duel van het tweeluik tegen AS Roma. 

Sinds de start van de kaartverkoop, op dinsdagavond, waren al 1.100 kaarten verkocht voor deze tribune. Deze groep supporters kan een andere plek in het stadion kiezen. Voor supporters die reeds een kaart hadden gekocht geldt dat zij binnen twee weken het bedrag retour ontvangen op het rekeningnummer waarmee het is betaald.
 
Daags na de door extreem vuurwerk en het gooien van voorwerpen ontsierde Klassieker tegen Ajax zijn inmiddels meer dan 25 mensen geïdentificeerd en/ of aangehouden wegens wangedrag. Onder hen de vermoedelijke dader, die gisteren vrijwel direct kon worden aangehouden na het gooien van een aansteker waardoor Ajax-speler Davy Klaassen een hoofdwond opliep. Allen kunnen een langdurig stadionverbod tegemoet zien. De verwachting is dat de komende tijd, door bestudering van camerabeelden en met de hulp van de hierin gespecialiseerde KNVB-taskforce, nog meer mensen kunnen worden geïdentificeerd die zich rond de wedstrijd hebben misdragen.  
 
Feyenoord hoopt dat de positieve sfeer die de club de afgelopen periode kenmerkte vastgehouden kan worden, ondanks de op alle fronten betreurenswaardig verlopen wedstrijd van woensdagavond, en dat supporters de sportieve ambities in de competitie en in Europa op opbouwende wijze zullen blijven ondersteunen.