Feyenoord 1

Feyenoord sluit seizoenshelft in stijl af: 0-3 in Heerenveen

Feyenoord gaat met een goed gevoel de winterstop in. De formatie van hoofdcoach Arne Slot boekte na drie wedstrijden zonder zege weer een overwinning. In Friesland werd met 0-3 van sc Heerenveen gewonnen dankzij goed voetbal en uitgekiende cornervarianten.

Dat Slot ‘niets anders dan anders’ van zijn ploeg wilde zien klonk vooraf misschien wat gek, na twee nederlagen en een gelijkspel, maar uiteraard doelde de trainer op het spel in alle andere wedstrijden daarvoor. Daarmee verzekerde het team zich van Europese overwintering en een plek bovenin de Eredivisie.

Dominant
Hoewel dat spel de laatste wedstrijden in de KNVB Beker en competitie geen zege opleverde, gebeurde dat in het laatste duel van kalenderjaar 2021 weer wel. Er was geen twijfel over mogelijk dat Feyenoord de dominante ploeg was in het Abe Lenstra Stadion en ook nu leverde het spel legio kansen op.

Na ruim een half uur spelen drukte Feyenoord via de jarige Guus Til af. Op zijn 24ste verjaardag schoof hij de bal in de rechterhoek. Een minuut voor rust verdubbelde Marcos Senesi die marge met een krachtige kopbal, na een afgemeten hoekschop van Orkun Kökcü.

Cornervariant
In de tweede helft koos Kökcü in de 58ste minuut bij een corner voor een variant door Tyrell Malacia aan te spelen. Zijn voorzet landde op het hoofd van Bryan Linssen, die tegendraads binnenknikte. Nadat Til met zijn goal op tien Eredivisie-treffers kwam, nam Linssen met die treffer de koppositie op de topscorersranglijst weer over.

Door de zege staat Feyenoord aan het einde van 2021 op de derde plaats, met 39 punten uit achttien Eredivisie-wedstrijden. Op zaterdag 15 januari (20:00 uur) wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Vanaf maandag 3 januari verblijft de selectie ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft een kleine week in Zuid-Spanje.