Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
contr%20trainings%20complex-2

Feyenoord sluit overeenkomst voor bouw nieuw trainingscomplex

Feyenoord heeft maandagochtend een overeenkomst getekend met bouwbedrijf Berghege voor de bouw van de nieuwe trainingsaccommodatie voor de eerste selectie. De verwachting is dat de eerste training op het nieuwe complex op het voormalige terrein van VV Hillesluis zal plaatsvinden aan het begin van seizoen 2018-2019.

De overeenkomst werd maandag in de Boardroom ondertekend door algemeen directeur Eric Gudde, technisch directeur Martin van Geel en Henk Berghege, directeur/eigenaar van Berghege.

Volgens Gudde zet Feyenoord met de bouw van de nieuwe trainingsaccommodatie een grote stap op weg naar het gewenste topsportklimaat. ‘Een langgekoesterde wens van ons wordt werkelijkheid,’ zei de algemeen directeur. ‘Berghege is als beste uit onze aanbesteding gekomen, wij hebben er alle vertrouwen in dat ze ons definitieve ontwerp voor het complex op een prachtige wijze gaan realiseren. De accommodatie moet een buitengewoon aantrekkelijke plek worden voor spelers om te trainen.’

Berghege ziet de bouw van Feyenoords nieuwe trainingscomplex als een grote uitdaging. ‘Dit gebouw moet perfect gebouwd gaan worden en perfectionisme gaan uitstralen,’ zegt directeur Henk Berghege. ‘We gaan ervoor dat we volgend jaar mei klaar zijn. Daar hebben we alle vertrouwen in.’

Feyenoord 1 krijgt op het nieuwe complex de beschikking over twee velden, een kunstgras warming-upstrook en een apart keepersveld. Direct hierlangs ligt het hoofdgebouw, dat bestaat uit twee verdiepingen. De onderste verdieping is op de eerste plaats de werkruimte voor spelers en (medische) staf, met onder meer een halfronde kleedkamer, een ruime fitness- en een beweegruimte en een wellnessgebied met douches, warme en koude baden en een sauna.

De technisch directeur en de hoofdtrainer krijgen een eigen kantoor op de eerste verdieping, waar ook een kantoortuin wordt ingericht voor de rest van de technische staf, inclusief een vergaderkamer. Ook de kantoren van de teammanager, de video- en data-analisten zullen op de eerste verdieping te vinden zijn. Verder komt hier een nieuwe perszaal, waar de hoofdtrainer zijn persconferenties kan geven (uitgezonderd op wedstrijddagen). Deze ruimte kan op andere tijden ook gebruikt worden voor teambesprekingen of tactische analyses.

Op de eerste verdieping is verder plaats voor een restaurantgedeelte met bijbehorende keuken, waarin de benodigde topsportmaaltijden bereid kunnen worden door een speciale kok, ondersteund door een voedingsdeskundige. In de spelerslounge is ruimte voor de spelers om zich te ontspannen.