Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord sluit 2019 af met zwaarbevochten overwinning

Feyenoord heeft 2019 na een intense wedstrijd tegen FC Utrecht afgesloten met drie belangrijke punten dankzij twee prachtige doelpunten: 1-2. Daardoor gaat het team van hoofdcoach Dick Advocaat de winterstop in als nummer vijf van de Eredivisie.

FC Utrecht begon de wedstrijd met aanvallende intenties en dat resulteerde in gevaarlijke momenten in de openingsfase. De Domstedelingen oefenden veel druk uit, wat resulteerde in meerdere grote kansen, en Feyenoord had moeite zelf het spel te maken.

Geheel tegen de verhoudingen in kwam Feyenoord toch op voorsprong. Orkun Kökcü krulde de bal prachtig in de bovenhoek en maakte zo zijn tweede doelpunt van het seizoen. De voorsprong was helaas van korte duur, want FC Utrecht kwam razendsnel langszij.

Verdediger Justin Hoogma steeg bij een hoekschop boven iedereen uit en passeerde Kenneth Vermeer met een krachtige kopbal. Na de snelle gelijkmaker brak er een fase uit waarin het evenwicht grotendeels terugkeerde, waardoor de ploegen gingen rusten bij een 1-1 stand.

Al snel na de pauze kregen de toeschouwers weer een prachtig doelpunt te zien. Dit keer was het de beurt aan Jens Toornstra, oud-speler van FC Utrecht. Tyrell Malacia deed het voorbereidende werk, door na een combinatie met Luis Sinisterra terug te leggen op de rand van het strafschopgebied. Met een kiezelharde volley passeerde Toornstra keeper Maarten Paes: 1-2.

FC Utrecht moest naar voren en daardoor kreeg Feyenoord – en met name de pijlsnelle Luis Sinisterra – meer ruimte. De Colombiaan was ook voor Hoogma te snel en omdat die aan de noodrem trok, kreeg hij direct rood van scheidsrechter Björn Kuipers.

In de slotfase speelde het tiental van de thuisclub ‘alles of niets’. Voor Feyenoord was het lang billenknijpen, maar de belangrijke zege werd over de streep getrokken. Daarmee bewees het team zichzelf een goede dienst met de kerstdagen voor de deur, want door de zege stijgt Feyenoord naar de vijfde plek op de ranglijst van de Eredivisie.