Feyenoord 1

Feyenoord schiet niets op met punt na intense topper

Feyenoord heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen PSV (1-1). Het werd een boeiende strijd, waar voor de formatie van Dick Advocaat eigenlijk alleen de zege telde. Daar was de ploeg ook naar op weg dankzij een goal van Steven Berghuis, maar die werd nog voor rust weggepoetst door de gelijkmaker van Donyell Malen.

Dat het een boeiende wedstrijd zou worden kondigde zich al aan na de bekendmaking van de opstellingen. Waar PSV voor het eerst sinds lange tijd weer kon beschikken over een volledig fitte groep, met onder meer de watervlugge Cody Gakpo in de basis, koos Feyenoord voor een opstelling met drie centrale verdedigers.

Andere formatie
Het betekende wel dat Feyenoord in een iets andere formatie aantrad en dat was even zoeken in de openingsfase. Eric Botteghin (bal voor de lijn weggehaald) en Nick Marsman (goede redding met zijn been bij een schot van Donyell Malen) voorkwamen dat de ploeg al snel op achterstand kwam in het Philips Stadion.

Na het openingsoffensief van de thuisploeg krabbelde Feyenoord op. Enigszins uit het niets knalde Berghuis zijn team zelfs op voorsprong. De captain schoot een lage voorzet van Luis Sinisterra snoeihard in de linkerhoek. Daardoor kantelde de wedstrijd en waren de grootste kansen plots voor Feyenoord.

Dotten van kansen
In de fase na de 0-1, die na een kwartier viel, had Feyenoord verder uit moeten lopen. Bryan Linssen liet echter twee dotten van kansen liggen (kopbal naast, schot gekeerd door Yvon Mvogo), terwijl Sinisterra en Lutsharel Geertruida van dichtbij het doel misten. PSV bleef daardoor in de wedstrijd en kwam in de 38ste minuut zelfs weer langszij.

Mario Götze stak Malen weg en dit keer bleef hij kalm oog in oog met Marsman: 1-1. Direct na rust vochten de twee nogmaals een duel uit. Gelukkig voor Feyenoord kwam de goalie als winnaar uit de strijd dankzij een sterke redding met zijn arm. Doordat hij even later ook een inzet van invaller Noni Madueke keerde met zijn voet en hij daarmee de grootste gevaren bezwoer, stelde hij het punt veilig.

Stand van zaken
Het beste was er bij Feyenoord na rust af, waardoor de ploeg 45 minuten lang moest vechten voor een punt. Onder anderen Advocaat noemde 1-1 daarom ‘een terechte uitslag’, maar het is wel een uitslag waar de ploeg amper iets aan heeft. De achterstand op nummer twee PSV blijft acht punten, terwijl AZ (vijf punten) en Vitesse (vier punten) door zeges verder uitliepen.

Volgende week komt FC Emmen op bezoek in De Kuip (zaterdag, 20:00 uur).