Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord schadevrij richting return na simpele zege in Sittard

Feyenoord heeft zondag de horde Fortuna Sittard probleemloos genomen en kan zich zodoende volledig richten op de return van de halve finale van de Europa Conference League. Het team van Arne Slot won in Limburg met 1-3 en deed daarmee uitstekende zaken in de strijd om de derde plaats.

Voorafgaand aan het competitieduel in speelronde 31 was het vooral de vraag of Slot spelers zou sparen, met het oog op het duel in Marseille van donderdag. ‘Dat heeft uiteraard door mijn hoofd gespeeld,’ zei de coach daarover na afloop. ‘Zo hadden we vooraf bijvoorbeeld al bepaald dat Orkun en Luis maximaal een uur zouden spelen. Maar verder hebben we bewust gekozen om met de vertrouwde elf te spelen, omdat dit ook gewoon een heel belangrijke wedstrijd was.’

Vanaf de eerste minuut bleek dat ook de spelers doordrongen waren van de belangen, want van vermoeidheid of een gebrek aan scherpte was helemaal niets te merken. Sterker nog, Feyenoord was oppermachtig en liep binnen het half uur al weg bij de thuisploeg. Lutsharel Geertruida maakte het verschil met twee goals: eentje met het hoofd uit een hoekschop en vervolgens met links na een prima aanval en dito voorzet van Reiss Nelson.

Het mocht overigens een klein wonder heten dat alleen Geertruida tot scoren kwam. Feyenoord stapelde kans op kans, maar was keer op keer slordig in de afronding. Zelfs een strafschop, toegekend na een overtreding op Tyrell Malacia, leidde niet tot een grotere marge. De vingers van doelman Yannick van Osch en de paal voorkwamen dat Orkun Kökcü scoorde vanaf elf meter.

De 0-3 van Reiss Nelson kort na rust gaf meer lucht en was voor Slot aanleiding om een flink aantal vaste krachten naar de kant te halen. De thuisploeg leefde vervolgens even op na een treffer van Zian Flemming en even leek het alsof het aantal gemiste kansen nog tot problemen zou gaan leiden, maar uiteindelijk haalde Feyenoord schadevrij de eindstreep.

Dankzij de zege in Sittard en het puntenverlies van FC Twente en AZ staat Feyenoord steviger op de derde plaats. Het vizier kan nu volledig op de return tegen Olympique Marseille in Stade Vélodrome, waar het team van Slot donderdag een 3-2 voorsprong verdedigt in de strijd om een finaleplaats in de Europa Conference League.

  • #forfey