Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord ruikt volgende ronde na riante zege in Belgrado

Feyenoord heeft zichzelf een prachtige kans verschaft om zich volgende week te kwalificeren voor de kwartfinale van de Europa Conference League. De heenwedstrijd uit bij FK Partizan in de achtste finales werd donderdagavond met uitstekende cijfers gewonnen: 2-5. De return in Rotterdam is op donderdag 17 maart. Kaarten bestellen kan hier.

Iets meer dan een helft lang leek het alsof Feyenoord zichzelf ernstig tekort zou doen in Belgrado. Al snel was duidelijk dat het team van Arne Slot over veel meer kwaliteit beschikte dan de Servische koploper, maar dat was aanvankelijk niet terug te zien aan het scoreverloop. Niet alleen werd nauwelijks geprofiteerd van de ruimtes die Partizan bood, ook kwam Feyenoord tot twee keer toe zelfs op achterstand.

Op beide tegengoals – na een klein kwartier van Bibras Natcho en direct na rust van Nemanja Jovic – volgde overigens een razendsnel Rotterdams antwoord. Zeven minuten na de openingstreffer maakte Jens Toornstra gelijk, terwijl Cyriel Dessers zes minuten na de 2-1 toesloeg. De vervanger van Bryan Linssen in de spits tekende daarmee voor zijn vijfde Conference League-doelpunt dit seizoen.

Het beste van Feyenoord moest toen nog komen en werd ingeluid door een sublieme solo van Luis Sinisterra. Na iets meer dan een uur spelen slalomde de Colombiaan ongrijpbaar langs meerdere Servische tegenstanders, waarna hij zijn voorzet uiteindelijk voor de voeten van Lutsharel Geertruida zag belanden. Die aarzelde geen moment en kogelde de bal keihard in de verre kruising, om zijn goal vervolgens te vieren met 1.400 uitzinnige supporters in het uitvak.

Die geloofden even later hun ogen bijna niet toen Sinisterra zijn sterke optreden bekroonde met het mooiste doelpunt van de avond. Na een aanname uit de lucht schoot hij de bal ineens en van grote afstand tegen de touwen, waarmee Feyenoord plots op een ruime voorsprong stond. De uitgangspositie richting de return werd nog fraaier dankzij de tweede treffer van Toornstra, die na een hakje van Dessers binnen tikte.

Zo zette Feyenoord een prachtige uitslag neer, die na afloop uiteraard werd gevierd met het meegereisde legioen. Ook zij hebben er met deze Europese trip een geweldige herinnering bij en zullen voorzichtig dromen van een volgende. Over zeven dagen moet het ticket voor de kwartfinale definitief worden vastgesteld, als Feyenoord en Partizan elkaar vanaf 21:00 uur treffen in De Kuip.