Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord recht na rust rug in Almelo

Feyenoord blijft winnen in de Eredivisie. Op bezoek bij Heracles Almelo boekte het team van trainer Dick Advocaat zaterdagavond de vierde competitiezege op rij, vooral dankzij een sterke tweede helft. Jens Toornstra, Luis Sinisterra en Eric Botteghin maakten de Rotterdamse goals.

Negen minuten. Langer had Feyenoord niet nodig voor het maken van drie doelpunten in het eerste kwartier van de tweede helft. Toornstra gaf vier minuten na rust het startschot, door op aangeven van Steven Berghuis hard raak te schieten. Daarna was het tijd voor een Zuid-Amerikaans feestje, met goals van Luis Sinisterra en Eric Botteghin.

Zodoende poetste Feyenoord in recordtempo een 1-0 achterstand weg, opgelopen in een moeizame eerste helft. Maximilian Rossmann kopte de thuisploeg na een minuut of twintig op voorsprong uit een hoekschop. Advocaat zag hoe zijn ploeg weliswaar de controle had, maar nauwelijks in staat was om echt gevaarlijk te worden. Sinisterra kreeg na ruim een half uur de grootste kans, maar joeg de bal te gehaast over het doel.

In de tweede helft zag het meegereisde legioen een veel feller en sterker Feyenoord, mede dankzij een tactische omzetting in de rust. Met de drie goals in korte tijd leek de buit binnen, al werd het toch weer spannend toen Rossmann een kwartier voor tijd zijn tweede goal van de avond maakte. De Heraclied knalde fraai binnen uit een door Feyenoord onnodig weggegeven hoekschop.

Met Rick Karsdorp binnen de lijnen – hij maakte in de slotfase zijn rentree – bleven grote problemen echter uit en kon Feyenoord opnieuw drie punten bijschrijven. Daarmee klimt de ploeg bovendien naar de derde plaats op de ranglijst, al komen PSV en Willem II later dit weekend nog in actie.

Alles over het avondje Almelo lees je terug in ons liveblog. Feyenoord speelt dinsdag het restant van de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard en ontvangt volgende week zaterdag FC Emmen in De Kuip (aftrap: 19:45 uur). Wil je er die avond bij zijn? Klik hier voor tickets!

  • Jens Toornstra
  • Eric Botteghin
  • Luis Sinisterra