Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-PSV-22

Feyenoord – PSV in cijfers: Tiende overwinning op rij

De thuisoverwinning op PSV was al de tiende competitiezege op rij voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. Sinds het gelijkspel tegen FC Utrecht van eind november (3-3) werden alle duels in de Eredivisie gewonnen. De laatste keer dat Feyenoord zo’n goede serie neerzette was in mei 2003. Bekijk hieronder meer bijzondere statistieken van de thuiswedstrijd tegen PSV.

2
De doelpogingen die Jan-Arie van der Heijden dit seizoen onderneemt, blijken zeer effectief. De kopbal van de verdediger in de 82ste minuut was pas de tweede bal van hem tussen de palen van dit seizoen en beide doelpogingen leverden een doelpunt op. Van der Heijden scoorde in de uitwedstrijd tegen AZ de 0-2 en zorgde zondag tegen PSV voor de beslissing, hoewel het doelpunt officieel de boeken in gaat als eigen goal van keeper Jeroen Zoet.

5
Eljero Elia maakte tegen PSV de meeste dribbels van alle spelers op het veld: 5.

12,59
Van alle spelers op het veld maakte Jens Toornstra de meeste kilometers. De onvermoeibare middenvelder liep 12,59 kilometer. Toornstra had bovendien de meeste balcontacten: 74.

14
Feyenoord bouwde in De Kuip vaker het spel op via de flanken dan PSV. De thuisploeg noteerde 14 voorzetten, waaronder die van Terence Kongolo waaruit Jens Toornstra kon scoren, tegenover 12 voor de bezoekers.

15
Jens Toornstra voelt zich in De Kuip als een vis in het water. De laatste 15 doelpunten en assists van de middenvelder waren allemaal te zien in Feyenoords eigen stadion.

24
Voor Feyenoord was het zondag tegen PSV al de 24ste keer op rij dat de ploeg een wedstrijd wist te winnen waarin het op 1-0 voorsprong kwam.

63
Feyenoord was met name in de verdedigende duels ijzersterk tegen PSV. 63 procent van de verdedigende duels werd gewonnen.

63
Na 24 gespeelde wedstrijden heeft Feyenoord 63 punten verzameld in de Eredivisie (W20, G1, V1). Nooit eerder verzamelde de club in de historie van de Eredivisie zoveel punten in de eerste 24 duels. Feyenoord heeft nu al een gelijk aantal punten als vorig seizoen na 34 wedstrijden.