Fanshop
Fanshop
20140929_std_vs

Feyenoord opnieuw in Categorie 3

Feyenoord is voor het tweede jaar op rij door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in Categorie 3, de hoogst mogelijke categorie waarin alleen clubs worden geplaatst die volgens de voetbalbond ‘gezond beleid voeren en ook gezond zijn’. De categorie indeling wordt bepaald op basis van de ingediende jaarcijfers 2013-2014 en de prognosecijfers 2014-2015.

Feyenoord bevindt zich in een select gezelschap in Categorie 3. In totaal zijn slechts negen betaald voetbalorganisatie ingedeeld in deze hoogste categorie.

Feyenoord maakte in april 2014 de promotie naar Categorie 3, wat een beloning was voor de fors verbeterde financiële positie van de club in relatief kort tijdsbestek. Waar Feyenoord destijds nog over een negatief eigen vermogen beschikte, is dat inmiddels al helemaal weggewerkt. De club verwacht bovendien dit seizoen opnieuw een forse winst te gaan boeken. ‘Uiteraard zullen we de ingezette koers vasthouden, om ook in de toekomst financieel gezond te blijven’, zegt algemeen directeur Eric Gudde.