Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord op tandvlees naar tiende zege op rij

De toch al indrukwekkende winstreeks van Feyenoord heeft zaterdagavond een vervolg gekregen tegen Fortuna Sittard. De tiende achtereenvolgende zege kwam allerminst makkelijk tot stand, wat niet los was te zien van de emotioneel zware weken die spelers en staf achter de rug hebben. Róbert Bozeník kroonde zich evenals in Zwolle tot matchwinner (2-1).

Negen dagen na zijn overlijden stond De Kuip nog één keer massaal stil bij Carlo de Leeuw. Spelers en staf – vrijdag nog met z’n allen aanwezig op de uitvaart – klapten kort voor de aftrap een minuut lang voor de door hen zo geliefde collega, evenals iedereen in het stadion. Daarmee kreeg Carlo – wiens familie vanaf de tribunes toekeek – het eerbetoon dat hij verdiende.

Daarna moest de focus toch echt op voetbal, maar al snel werd duidelijk dat de afgelopen anderhalve week Feyenoord niet in de koude kleren was gaan zitten. Zo deed ook het gemis van Luis Sinisterra zich voelen in het Rotterdamse kamp. De hele selectie nam donderdag de tijd om de Colombiaan een hart onder de riem te steken vanwege zijn blessure, die hem liefst zes tot acht maanden aan de kant houdt.

Dat de Feyenoorders in gedachten bij hun ploeggenoot waren, bleek wel na de 1-0 van Steven Berghuis. De aanvoerder rende na zijn openingsgoal kort na rust naar de bank, om daar samen met zijn ploeggenoten het shirt van Sinisterra omhoog te houden. Een prachtig gebaar, waaruit eens te meer bleek dat het met de teamgeest bij het huidige Feyenoord wel goed zit.

Het doelpunt viel uit een strafschop – toegekend door Bas Nijhuis op advies van de VAR. De voorsprong had na een uiterst stroeve eerste helft een bevrijdende werking moeten hebben voor Feyenoord, maar niet veel later was het alweer gelijk. Ook Fortuna Sittard kreeg na een ingreep van de VAR een strafschop en deze werd benut door Mark Diemers: 1-1.

Met nog minder dan een half uur op de klok was puntenverlies niet ondenkbaar, zeker omdat Feyenoord – dat geen enkele aanvaller op de bank had zitten – nauwelijks echt een vuist kon maken. Róbert Bozeník bleek echter wederom de redder in nood. Nadat hij vorige week al de winnende had gemaakt in Zwolle was hij ook nu beslissend, door na een voorzet van Rick Karsdorp het laatste zetje te geven.

Op het tandvlees en met invaller Sven van Beek, die voor het eerst sinds de voorbereiding minuten maakte in het eerste elftal, trok Feyenoord de voorsprong over de streep. Dat betekende de zevende zege op rij in de Eredivisie, waarmee de ploeg op koers blijft voor het zo gewenste ticket voor Europees voetbal.

  • #feyfor
  • Steven Berghuis
  • Sven van Beek
  • Róbert Bozeník