Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Feyenoord op maatschappelijke uitwisseling bij Hapoel Beer Sheva

De komende dagen zal niet alleen Feyenoord 1 afreizen naar Beer Sheva. Ook een afvaardiging van Feyenoords maatschappelijke afdeling is actief in de stad in Israël, gelegen in de Negevwoestijn. Tijdens de uitwisseling zullen de maatschappelijk trainers hun kennis delen met lokale trainers en krijgt Feyenoord een kijkje in de keuken van Hapoel Beer Sheva’s trainingscampus. 

Zowel Feyenoord als Hapoel Beer Sheva ziet voetbal als een educatief middel voor social empowerment. Sport, en in dit geval voetbal, kan worden ingezet om jongeren te motiveren en te leren over tolerantie, respect en sportiviteit. Door methodologieën en programma’s uit te wisselen en in gesprek te gaan met coaches met een verschillende achtergrond, verbreden beide clubs hun kennis op het gebied van voetbal als maatschappelijk middel.

Natuurlijk wordt die kennis ook in de praktijk gebracht tijdens een voetbalclinic op de trainingscampus van Hapoel Beer Sheva. Naast een bezoek aan een lokaal opvangcentrum voor kinderen, presentaties over Feyenoords maatschappelijk beleid en ervaringsuitwisselingen tussen beide clubs, zullen twee maatschappelijk trainers donderdagochtend een clinic verzorgen voor lokale kinderen in Beer Sheva. Het doel: de kinderen een leuke, sportieve en leerzame ochtend bezorgen in aanloop naar de wedstrijd van die avond!