Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Feyenoord onderzoekt nieuwe Europese boete

De ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body’ heeft Feyenoord een geldboete opgelegd naar aanleiding van de uitwedstrijd in de kwartfinale van de UEFA Europa Conference League tegen Slavia Praag. Wegens het gooien van voorwerpen door supporters dient de club € 28.125,- te betalen aan de UEFA.

Feyenoord beraadt zich over het instellen van beroep. De club vindt het teleurstellend dat de Europese voetbalbond het noodzakelijk vindt om opnieuw een boete uit te delen. In de ogen van Feyenoord verliep de wedstrijd in Praag zonder problemen en kan het uitbundig vieren van de doelpunten door de meegereisde supporters met de eigen selectie niet vertaald worden als het (kwaadwillig) gooien van voorwerpen, noch past daar een dusdanig boetebedrag bij.

‘De Feyenoord-aanhang heeft zich deze wedstrijd in onze ogen goed gedragen en heeft voor een mooie voetbalambiance in Praag gezorgd. Na een puike sfeeractie en verbale ondersteuning van het team zijn de doelpunten, en uiteindelijk de overwinning, uitbundig gevierd maar niet op een wijze die in strijd was met de veiligheidsregels naar onze mening’, aldus de woordvoerder van Feyenoord.

De club hoopt dat de supporters zich andermaal goed gedragen tijdens de komende uitwedstrijd tegen Olympique Marseille in de halve finale van de UEFA Europa Conference League.