Fanshop
Fanshop
rijfey2

Feyenoord onderweg naar Kroatiƫ

Feyenoord is woensdagochtend met twintig spelers vertrokken vanaf de luchthaven Rotterdam The Hague richting het Kroatische Rijeka, waar donderdagavond de derde groepswedstrijd in de Europa League wordt gespeeld. Naast de selectie voor de wedstrijd tegen HNK Rijeka stapten ook onder meer directieleden Martin van Geel en Eric Gudde en een delegatie van de Feyenoord Business Club in het vliegtuig.

Voor Khalid Boulahrouz was het woensdag de eerste keer dat hij met Feyenoord in het vliegtuig stapte voor een Europese wedstrijd. De verdediger kan donderdag zijn rentree maken in het eerste elftal, nadat hij dit seizoen alleen in actie kwam in de thuiswedstrijd tegen Besiktas in de derde voorronde van de Champions League. Sindsdien stond Boulahrouz wegens een blessure buitenspel.

Boulahrouz is samen met Matthew Steenvoorden een van de gegadigden om donderdag in het centrum van de defensie te gaan spelen, waar Sven van Beek en Joris Mathijsen vanwege een blessure niet inzetbaar zijn. Mocht Steenvoorden donderdag speeltijd krijgen, dan maakt hij zijn Europese debuut voor Feyenoord. Afgelopen zaterdag debuteerde de verdediger al in de competitie, in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Feyenoord werkt om 19.00 uur de afsluitende training af in Stadion Kantrida, waar donderdag ook de wedstrijd wordt gespeeld. Voorafgaand aan de oefensessie zullen Fred Rutten en Terence Kongolo tijdens een persconferentie vooruit blikken op de wedstrijd van donderdagavond.

HNK Rijeka tegen Feyenoord wordt donderdag om 19.00 uur gespeeld. De wedstrijd is rechtstreeks te zien op RTL7.