Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord onderbouw op bezoek bij Southampton FC

Feyenoord Rotterdam Onder 10,11 en 12 verblijven van 2 tot en met 4 november in Southampton voor een internationaal vriendschappelijk weekend.

De pupillen zijn donderdagmiddag rond 16:00 met de bus vertrokken naar de Engelse havenstad. Via Calais reizen de staf en spelers met de trein naar Engeland.

Vanwege de goede samenwerking met Southampton FC zoeken beide betaald voetbal organisaties naar de juiste momenten in het seizoen om wedstrijden te spelen en de ervaring op te doen om te spelen en te verblijven in het buitenland. In april was O/10 van Southampton nog op Varkenoord voor vriendschappelijke duels.

Trainer Brian Pinas van O/12 licht toe waarom deze reis zo nuttig is: "Voetballen tegen spelers die andere gewoontes hebben, de andere taal spreken, andere manier van trainen en een andere wedstrijdmentaliteit hebben, maakt je als speler van Feyenoord nog completer".

Pinas vervolgt: "In Nederland is Feyenoord de absolute top, in het buitenland zoeken we nog hogere weerstand. Als je je als speler van Feyenoord hier onderuit kan voetballen, ben je weer een stap verder in je ontwikkeling."

Southampton FC wordt geroemd vanwege hun goede jeugdopleiding. Zij leiden al jaren topspelers op zoals Bale, Walcott, Oxlade Chamberlain en Ward Prose.

Trainer van O/10 Remco Schol maakte zelf als jeugdspeler ook dergelijke evenementen mee. Schol: "De internationale toernooien die ik in de jeugd heb gespeeld zullen me altijd bijblijven. Tegen tegenstanders als Internazionale en Fiorentina op het toernooi in Montecatini wordt je weer op een heel andere manier getest tegen tegenstanders die een heel andere speelstijl spelen. Cruciale ervaringen voor je algemene ontwikkeling als speler en ook als mens."