Fanshop
Fanshop
Shakthar-Feyenoord%20019-22%20(3)

Feyenoord Onder 19 wil grote stap zetten richting overwintering

Ook Feyenoord Onder 19 vervolgt dinsdag het Europese seizoen in Engeland. Het jeugdteam neemt het in de vijfde groepswedstrijd van de UEFA Youth League op tegen Manchester City Onder 19. Spits Dylan Vente kijkt uit naar de mogelijk beslissende wedstrijd in de poule, die dinsdagmiddag om 15:45 uur (Nederlandse tijd) begint en wordt gespeeld in het MCFC Academy Stadium, dat naast het Etihad Stadium ligt.

‘Het is een mooie wedstrijd, we kunnen ons weer meten met de top van Europa. Maar het is ook een belangrijke wedstrijd. We moeten winnen om een hele goede kans te maken om door te gaan naar de volgende ronde,’ zegt de spits, die hoopt om zijn doelpuntentotaal van drie goals in de Youth League verder op te krikken. ‘Ik hoop natuurlijk weer een doelpuntje mee te pikken, misschien wel meer dan één, en zo het team te helpen.’

Spannend slot groepsfase
Tegenstander Manchester City Onder 19 verzekerde zich drie weken geleden van groepswinst en heeft na vier duels twaalf punten. Feyenoord Onder 19 volgt op de tweede plaats met vijf punten, waar Napoli Onder 19 vier punten uit vier wedstrijden heeft. Wanneer Onder 19 dinsdag weet te winnen en de Italianen verliezen van Shakhtar Donetsk Onder 19, dan is de ploeg van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel zeker van overwintering. In alle andere gevallen is de thuiswedstrijd tegen Napoli Onder 19 (woensdag 6 december) de beslissende wedstrijd om de tweede plaats.

Live-registratie op televisie
Wil je de wedstrijd volgen vanuit Nederland? Schakel dan vanaf 15:40 uur (Nederlandse tijd) in op Ziggo Sport Voetbal (Ziggo: kanaal 402, KPN: 234). Ook via de officiële kanalen van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram én via www.feyenoord.nl blijf je op de hoogte van de activiteiten van het Onder 19-team in Manchester.

Wedstrijd bijwonen
Ben jij aanwezig in Manchester en wil je dinsdagmiddag om 14:45 uur (plaatselijke tijd) de wedstrijd bijwonen? Alleen supporters van Feyenoord die in het bezit zijn van een wedstrijdkaart voor de wedstrijd van het eerste elftal zijn welkom in het MCFC Academy Stadium, dat naast het Etihad Stadium ligt. Dit hebben de plaatselijke autoriteiten laten weten.

Deze supporters kunnen vanaf 09:00 uur (plaatselijke tijd) terecht in City Plaza. Bij het tonen van de wedstrijdkaart voor de avondwedstrijd kunnen zij een toegangsbewijs voor de Youth League-wedstrijd krijgen. Manchester City heeft een gelimiteerd aantal kaarten voor Feyenoord-supporters gereserveerd. Het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ is hier dus van toepassing.