O19UtrechtUitCB2

Feyenoord Onder 19 verliest bij FC Utrecht

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag een teleurstellende middag beleefd op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Het team van trainers Cor Adriaanse, Arnold Scholten en Ulrich van Gobbel ging op Trainingscomplex Zoudenbalch met 2-0 onderuit.

De openingsfase in de Domstad was nog prima, met mogelijkheden voor onder andere Joel Zwarts, Orkun Kökcü en Wouter Burger. Bovendien had de bal zomaar op de stip gekund, nadat een schot van aanvoerder Jordy Wehrmann door een verdediger van de thuisploeg met de hand van de lijn leek te worden gehaald. De scheidsrechter zag er echter geen strafschop in.

Waar Feyenoord Onder 19 een prima eerste helft speelde, begon het slapjes aan de tweede helft. Toch lagen er ook in die fase kansen en leek het wachten op een Rotterdamse openingsgoal, maar na een uur spelen was het aan de andere kant raak. Een pass van verdediger Jeremy van Mullen werd onderschept, waarna doelman Wouter Beukers werd gepasseerd.

In de jacht naar minimaal één punt nam Feyenoord Onder 19 meer risico en ging het achterin één-op-één spelen. De Feyenoord-talenten speelden echter te onrustig, waardoor veel aanvallen geen groot gevaar opleverden. In de blessuretijd verdubbelde FC Utrecht Onder 19 de score: 2-0.

'Dit is een heel pijnlijke maar ook onnodige nederlaag', reageerde trainer Scholten na afloop van de wedstrijd. 'We verliezen deze wedstrijd door onszelf, we hebben het nagelaten om te scoren. Helaas is dat niet voor de eerste keer dit seizoen zo. We beginnen vaak te makkelijk en proberen dat later goed te maken, maar niet altijd op de goede manier.’

FC Utrecht Onder 19 - Feyenoord Onder 19 2-0