Fanshop
Fanshop
1eTrainingO19b

Feyenoord Onder 19 start voorbereiding met overwinning

Feyenoord Onder 19 heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Damien Hertog, momenteel op trainingskamp in Zeeland, zegevierde in Zoutelande tegen een team van Zeeuwse spelers onder de 23 jaar. Namens de Rotterdammers scoorden Steven Smulder (2x) en Sergi Roeleveld.

In het eerste bedrijf kwam Feyenoord na twintig minuten spelen aan de leiding. Nog voor de pauze verdubbelde het elftal van Hertog die marge. Beide keren trof Steven Smulder doel. Jong Zeeland kwam door twee treffers binnen het kwartier na de pauze langszij. Twintig minuten voor tijd bracht Sergi Roeleveld, die in de rust gewisseld werd, maar later opnieuw binnen de lijnen verscheen, de stand op 2-3.  

‘Je zag vanaf de start dat een wedstrijd nog meer energie geeft dan een training,’ vertelde coach Hertog na afloop. ‘Er ging veel goed, maar er ging ook nog wel een aantal dingen fout. Dat is logisch bij de eerste wedstrijd in de voorbereiding’, aldus Hertog. 

‘Niet alleen is het lekker dat we hier in Zeeland weer een wedstrijd gespeeld hebben, ook het samenzijn is belangrijk. Je traint samen, eet met elkaar en doet ook tal van andere activiteiten met de gehele groep,’ besloot de coach, die vrijdagavond met zijn ploeg oefent tegen Oostkapelle.  

Jong Zeeland - Feyenoord Onder 19 2-3 
Scoreverloop:  
20’ 0-1 Steven Smulder 
37’ 0-2 Steven Smulder 
54’ 1-2  
63’ 2-2 
72’ 2-3 Sergi Roeleveld 

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Reith (45’ Bijl), Zwartjens (45’ Koomen), Knoester, Malacia (45’ Anes); Roffelsen (45’ Sinteur), Wehrmann (45’ Guezen), Smulder; Van der Wilden, Vente en Roeleveld (45’ Tilborg).