fey-ajaxA1-6

Feyenoord Onder 19 onderuit tegen effectief Ajax

Feyenoord Onder 19 is de tweede seizoenshelft begonnen met een thuisnederlaag tegen aartsrivaal Ajax. Op Varkenoord werd het 0-2 voor de Amsterdammers. Feyenoord verdiende minstens een punt, maar de bezoekers waren effectiever. De wedstrijd van Feyenoord Onder 18 tegen Heerenveen Onder 19 werd afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden. Datzelfde gold voor het duel van Feyenoord Onder 14 met FC Twente Onder 14. Feyenoord Onder 17 won met 0-1 bij Sparta Rotterdam Onder 17. Feyenoord Onder 16 speelde met 2-2 gelijk bij FC Utrecht Onder 16. Feyenoord Onder 15 leed een flinke thuisnederlaag tegen FC Twente Onder 15: 1-5. Feyenoord Onder 13 ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen ADO Den Haag Onder 13.

Feyenoord Onder 19 lijdt zure nederlaag tegen Ajax
Feyenoord Onder 19 heeft zich niet kunnen revancheren voor de pijnlijke nederlaag van afgelopen oktober bij Ajax Onder 19. Toen gingen de Rotterdammers met 5-1 onderuit, zaterdagmiddag werd het op Varkenoord 0-2 voor de aartsrivaal uit de hoofdstad. Verdiend was het ditmaal zeker niet, vond trainer Marcel Koning. 'Dit is heel erg balen. We dicteerden na rust, kregen zes grote kansen, maar de bal wilde er gewoon niet in.'

In de eerste helft was het een gelijkopgaande strijd, mogelijkheden waren spaarzaam. Een ruststand van 0-0 leek het meest aannemelijk, totdat Feyenoord-keeper Justin Bijlow in de 42ste minuut bij een corner voor Ajax een inschattingsfout maakte en naast de bal greep. De bezoekers profiteerden optimaal: 0-1.

Na de pauze ontspon zich een hectisch voetbalgevecht, waarbij Ajax eerst een strafschop kreeg. Bijlow, die zelf de overtreding had gemaakt, herstelde zijn fout echter door de inzet te stoppen. Koning: 'Ik dacht: dit is het keerpunt in de wedstrijd.' En dat leek het ook, want Feyenoord, dat met meer druk naar voren speelde, kreeg daarna kans op kans op de gelijkmaker. 'Zes, maar liefst', had Koning er geteld. Zo was onder anderen Nigel Robertha niet koelbloedig genoeg in één-op-één-situatie met de keeper van Ajax en werd tot twee keer toe ook nog de binnenkant van de paal geraakt.

Koning: 'En dan valt-ie vlak voor tijd toch nog aan onze kant bij een omschakelmoment. Dit is een heel zure en onverdiende nederlaag. Voor het doel waren we net niet scherp genoeg. Maar ik ben trots op de jongens, de intensiteit was heel goed, zeker na rust. We misten alleen net dat beetje geluk en het is dan jammer dat je vooral in een wedstrijd tegen Ajax niet wordt beloond.'

Feyenoord Onder 19 - Ajax Onder 19 0-2
42' 0-1
88' 0-2

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Kingsale (65' Franse), Hammouti, Knoester, Absalem (46' Anez); Korporaal (74' Herrmann), Hansson (46' Slabbekoorn), Hamer; Den Hoedt, Robertha en Fernandes (82' Van Haaren).

Feyenoord Onder 17 start kampioenspoule met zege bij Sparta
Feyenoord Onder 17 is het nieuwe jaar uitstekend van start gegaan met een overwinning bij stadsgenoot Sparta Rotterdam Onder 17. Op Het Kasteel werd het 0-1 voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse. 'De eerste drie punten in de kampioenspoule zijn binnen, een goed begin van de tweede seizoenshelft', jubelde Adriaanse.

Feyenoord startte sterk tegen Sparta, dat voor de winterstop op Varkenoord ook al werd verslagen (2-0). Dylan Vente kreeg al in de tweede minuut een enorme kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de spits stuitte op de doelman van Sparta. 'We hadden in de eerste helft het initiatief, vonden vaak de vrije man en creëerden ook genoeg kansen', zo zag Adriaanse.

Eén daarvan werd in de 18de minuut omgezet in een doelpunt. Tahith Chong werd onderuitgehaald in het strafschopgebied, na een fraaie combinatie met Achraf el Bouchataoui: penalty voor Feyenoord. Vente miste vervolgens niet vanaf de stip. Feyenoord bleef dicteren, maar het verzuimde in de eerste helft de score uit te breiden. Zo raakte Chong in de 39ste minuut nog de paal. Adriaanse: 'We hadden bij rust eigenlijk met 0-3 voor moeten staan, maar we vergaten onszelf te belonen.'

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Sparta slaagde erin Feyenoord meer vast te zetten, waardoor de bezoekers minder aan voetballen toekwamen. De kansen werden spaarzamer voor Feyenoord, maar dat gold ook Sparta. 'Ze gingen heel opportunistisch spelen, hanteerden veelal de lange bal', vertelde Adriaanse, die zag dat dit niet tot grote mogelijkheden leidde voor de thuisploeg. 'We hielden goed stand en dit is dan ook een dik verdiende zege. We moesten in de tweede helft wel aan de bak. Het kwam meer aan op passie en strijd, maar dat is alleen maar goed. Hoe meer weerstand, hoe beter voor de ontwikkeling van de jongens.'

Sparta Onder 17 - Feyenoord Onder 17 0-1
18' 0-1 Dylan Vente (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 17: Beukers; Reith, Van Wetten, Blesgraaf, Malacia; Wehrmann, El Bouchataoui, Choukoud; Kubilinskas (59' Van Mullem), Vente en Chong.

Feyenoord Onder 16 in slotfase naast FC Utrecht
Feyenoord Onder 16 heeft aan de eerste wedstrijd in de kampioenspoule een punt overgehouden. Het elftal van trainer Edwin de Graaf kwam tegen FC Utrecht Onder 16 pas in de slotfase, door een treffer van Lutsharel Geertruida, op gelijke hoogte met de gastheren (2-2). 'Door het late doelpunt ben ik tevreden met dit punt', aldus Feyenoord-trainer De Graaf.

In de eerste helft kwam Feyenoord op voorsprong via spits Delpiero Reboe. Uit een snel genomen vrije trap bediende Teun Heijberg de Rotterdamse aanvaller, die goed raak schoot: 0-1. Pas na de kantenwisseling kon FC Utrecht wat uitrichten, nadat het een strafschop had verdiend. Op de inzet, vanaf elf meter, was Feyenoord-keeper Joey Koorevaar vervolgens kansloos. Een kwartier later kwam de thuisploeg opnieuw tot scoren en wederom sloeg Utrecht toe uit een standaardsituatie. 'Balen dat beide tegendoelpunten uit stilstaande situaties vallen', vertelde De Graaf. 'Bij die tweede goal had ik het idee dat de muur niet helemaal goed stond.'

Feyenoord Onder 16 ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. De Graaf: 'We zijn één-op-één gaan spelen en voorin zette ik er een spits bij.' Dat leverde uiteindelijk een punt op, want een paar minuten voor het eindsignaal viel de bal, na een lange bal van achteruit, voor de voeten van Geertruida. In het volle zestienmetergebied kreeg hij de bal tegen de touwen: 2-2. 'En met die gelijkmaker heeft mijn ploeg wilskracht getoond. Mijn spelers weten nu direct dat ze in deze poule aan de bak kunnen,' besloot De Graaf, die in NAC Breda (aanstaande woensdag) zijn volgende tegenstander kent.

FC Utrecht Onder 16 - Feyenoord Onder 16 2-2
16' 0-1 Delpiero Reboe
47' 1-1
69' 2-1
77' 2-2 Lutsharel Geertruida

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Loshi, Lewis, Smeulers, Aslan (70' Van Ewijk); Geertruida, Heijberg (53' Reemst), Huijgen; Kokcu, Reboe (52' Kalentjev) en Amadin (60' Bibuljica).

Oorwassing voor Feyenoord Onder 15 tegen FC Twente
Feyenoord Onder 15 is zaterdagmiddag met de neus op de feiten gedrukt door FC Twente Onder 15. De ploeg van trainer Jeffrey Oost ging in een oefenwedstrijd met duidelijke cijfers onderuit: 1-5. 'De concentratie en de wil om deze wedstrijd te winnen, ontbraken duidelijk aan onze kant', aldus Oost.

In de eerste helft had Feyenoord helemaal niets in te brengen. De bezoekers uit Enschede kwamen na drie goedlopende aanvallen op 0-3 en zagen Feyenoord amper gevaar stichten. 'We hebben voor rust helemaal geen kansen gecreëerd', wist Oost, die Quilindschy Hartman in de tweede helft zag uitvallen met een knieblessure. 'Op enthousiasme en inzet werden we in de eerste helft op alle fronten overtroffen.'

Na de pauze liep FC Twente verder uit (0-5), waarna de thuisploeg zich in de slotfase wat oprichtte. Oost: 'Toen zag ik wel wat meer agressiviteit in ons spel terug.' Het leverde Feyenoord nog een treffer op van aanvaller Pepijn Doesburg.

Feyenoord Onder 15 - FC Twente Onder 15 1-5
17' 0-1
23' 0-2
31' 0-3
41' 0-4
49' 0-5
66' 1-5 Pepijn Doesburg

Opstelling Feyenoord Onder 15: Dame; Hall, Hartman (56' Rustveld), Hoogenboom, Van Leeuwen (35' Den Haan); El Karbachi, De Mooij, Burger; Summerville (35' Gündüz), Doesburg en Yates (35' Azarkan).

Feyenoord Onder 13 moet meerdere erkennen in ADO Den Haag
Feyenoord Onder 13 wacht in 2016 nog altijd op de eerste overwinning. De Rotterdammers kwamen vorige week niet verder dan een gelijkspel tegen NAC Breda Onder 13 (1-1) en leden zaterdag een 0-2 nederlaag tegen ADO Den Haag Onder 13. 'We hebben vandaag niet gevoetbald', luidde het oordeel van trainer Gaston Taument.

Al na elf minuten in de wedstrijd kwam Feyenoord op achterstand. De bezoekers uit Den Haag kwamen uit een hoekschop tot scoren. 'Maar verder gaven we in de eerste helft eigenlijk niet zo veel weg', sprak Taument. 'Aan de andere kant creëerden we zelf ook niet veel, hoor.'

Direct na de pauze verdubbelde ADO Den Haag Onder 13 de marge: via een knap afstandsschot werd het 0-2. Feyenoord-middenvelder Milan Hokke kreeg direct na dit tweede doelpunt een grote kans op de aansluitingstreffer, maar oog in oog met de doelman van de bezoekers faalde hij. 'Dat had de spanning in de wedstrijd nog wat terug kunnen brengen, maar we hebben vandaag gewoon niet goed gevoetbald. Het was statisch en ik vond dat mijn spelers geen karakter toonden', aldus Taument.

FC Utrecht Onder 13 - ADO Den Haag Onder 13 0-2