Fanshop
Fanshop
O15AZ1

Feyenoord Onder 19 nipt onderuit tegen Werder Bremen

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag het oefenduel met Werder Bremen Onder 19 verloren. Feyenoord Onder 16 was in eigen huis te sterk voor PSV.

Nipte oefennederlaag Onder 19
Feyenoord Onder 19 ging in Zuidlaarderveen, een dorpje net onder Groningen, met 0-1 onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Werder Bremen. 'Het was een wedstrijd met twee gezichten,' zo vatte trainer Damien Hertog samen. 'In de eerste helft speelden we erg goed, na rust was het te mager.'

Om ritme te houden zocht Feyenoord voor dit weekend nog een opponent, het liefst een met een aansprekende naam. Het werd viervoudig Duits kampioen Werder Bremen. Vanwege de flinke afstand tussen Bremen en Rotterdam besloten beide clubs elkaar ergens in het midden tegemoet te komen, in de buurt van Groningen.

Feyenoord had overduidelijk zin in de Duits-Nederlandse clash, want het klapte er vanaf de eerste minuut vol op. Duels werden gewonnen, kansen waren er genoeg. 'We hadden een duidelijk overwicht,' zo zag Hertog. 'Het had eigenlijk 0-2 of 0-3 bij rust moeten staan.' In plaats daarvan stond het na 45 minuten spelen 1-0 in het voordeel van Werder, dat één minuut voor de pauze de leiding had genomen uit een omschakelmoment. De scherpte achterin was even weg bij Feyenoord, dat niet goed stond en de Duitse spits liet ontsnappen.

In het eerste halfuur van de tweede helft zakte het niveau van de ploeg van Hertog in, het laatste kwartier herstelden de Rotterdammers zich nog enigszins, resulterend in een paar kansen op de gelijkmaker. Hertog: 'Het is jammer dat we geen positief resultaat hebben kunnen halen, maar het was weer een leerzaam duel voor de jongens. Op basis van de eerste helft zie je dat we groeiende zijn, het elftal wordt steeds sterker, fitter en gaat beter voetballen. Ik ben ook heel blij met zo'n prima tegenstander als Werder. Daar maken we graag een lange busreis voor.'

Werder Bremen Onder 19 - Feyenoord Onder 19 1-0
Scoreverloop:
44' 1-0

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove (46' Pavataj); Bijl (46' Van Wetten), Zwartjens, Sinteur, Anez; Guezen (46' Roffelsen), Butter, Smulder; Fernandes, Robertha (65' Van der Wilden) en Kökcü (46' Roeleveld).

Feyenoord Onder 16 wint topper thuis tegen PSV
Feyenoord Onder 16 blijft het uitstekend doen in de competitie. De ongeslagen ploeg van trainer Edwin de Graaf won in eigen huis ook de topper tegen PSV Onder 16 met 1-0 en verstevigde daardoor zijn koppositie. 'Ik ben blij met de zege, maar het heeft ons wel veel kracht en moeite gekost,' reageerde De Graaf.In de eerste helft was het wat vlak van beide kanten, grote kansen vielen er amper te noteren. Na rust veranderde dit. Hoewel het voetballend ondermaats bleef, werd er wel volop strijd geleverd. 'Ik heb mijn ploeg weleens verweten niet genoeg voor elkaar te knokken, maar daar was vandaag absoluut geen sprake van,' zo zag De Graaf.

De eerste grote mogelijkheid was voor Feyenoord en ging er ook meteen in. Rechtsback Denzel Hall gaf een klein kwartier na de kantenwisseling een dieptepass op Crysencio Summerville, die de linksback van PSV te slim af was en de bal over de uitkomende keeper tikte. De Eindhovenaren bleven vervolgens tot het laatste fluitsignaal aandringen, kregen nog een enorme kans nadat een vrije trap via de onderkant van de lat weer het veld in was gestuiterd, maar Feyenoord hield stand. De Graaf: 'En wij kregen zelf ook nog twee mogelijkheden in de omschakeling om het duel te beslissen. Al met al een zwaarbevochten overwinning en ik ben trots op de jongens dat ze het hebben volgehouden.'Feyenoord Onder 16 - PSV Onder 16 1-0
Scoreverloop:
53' 1-0 Crysencio Summerville

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Bogarde, Hoogenboom, Hartman; Gündüz (75' Yates), El Karbachi, De Mooij; Summerville, Zirkzee (67' Doesburg) en Lake (63' Kasrioui).

Feyenoord Onder 15 wint in doelpuntrijk duel van AZ
Onder 15 heeft zaterdag opnieuw een zege geboekt. Het elftal van oefenmeester Jeffrey Oost was in beide helften sterker dan AZ Alkmaar Onder 15 en won uiteindelijk met 4-2. 'We hadden een duidelijk overwicht en hebben vandaag verdiend gewonnen,' aldus Oost, direct na het treffen met de Noord-Hollanders.In de eerste helft was Feyenoord de bovenliggende ploeg. 'Ik vond dat zij het vooral van reactievoetbal moesten hebben met twee snelle spitsen in de voorhoede,' liet de Feyenoord-trainer weten. 'Wij creëerden veel kansen en lieten goed veldvoetbal zien.' Doelpunten bleven in de eerste helft uit.

Na de pauze was het wel snel raak: een voorzet van Feyenoord-aanvaller Stan Maas werd door Aime Omgba in het AZ-doel gevolleerd. Feyenoord zakte vervolgens wat terug en zag AZ, vanaf de strafschopstip, profiteren: 1-1. Het Rotterdamse antwoord volgde in de daaropvolgende minuten: eerst schoot Abdel Belarbi de 2-1 tegen de touwen, waarna Omgba zijn teamgenoot Stan Maas in stelling bracht, 3-1. In de slotfase produceerden de bezoekers een nieuwe aansluitingstreffer, maar Naoufal Bannis, na een inzet van Urgill Dalen, maakte in de laatste minuut aan alle onzekerheid een einde. 'Een mooie overwinning,' besloot Oost.

Feyenoord Onder 15 - AZ Alkmaar Onder 15 4-2
Scoreverloop:
38' 1-0 Aime Omgba
54' 1-1 (penalty)
56' 2-1 Abdel Belarbi
59' 3-1 Stan Maas
63' 3-2
69' 4-2 Naoafal Bannis

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Van der Sloot, Brugman, Valk, Van der Zeeuw; Zitman (35’ Deurloo), Naujoks, Omgba; Maas, Belarbi (54’ Dalen) en Bannis.

Feyenoord Onder 13 ten onder in stadsderby tegen Sparta
Feyenoord Onder 13 is zaterdag opnieuw tegen een 1-0 nederlaag opgelopen. De ploeg van trainer Gaston Taument kreeg wederom in de openingsfase een doelpunt tegen en kon die achterstand niet meer omdraaien. 'Jammer dat we onszelf niet beloond hebben, een punt was zeker verdiend geweest,' aldus de Onder 13-coach.In de eerste minuten leek er weinig aan de hand voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid. Uit een hoekschop werkte Mees van Tol de bal net over en niet veel later deed Delano van der Heijden, na een scrimmage voor het Sparta-doel, hetzelfde. 'En vlak daarna komt Sparta op voorsprong, wederom nadat we in de opbouw een fout hadden gemaakt,' vertelde Taument.

Sparta, dat in de eerste helft feller was dan Feyenoord, behield die marge tot aan het rustsignaal, waarna de thuisploeg na de kantenwisseling het beste van het spel had. Taument: 'Ik vond die helft echt voor ons. We wonnen na rust wel alle duels en kregen genoeg kansen.' Taument zag Van der Heijden net naast schieten en diezelfde speler een kwartier voor tijd dé mogelijkheid missen op de 1-1. Vanaf de strafschopstip, nadat invaller Jayden Daleman was gevloerd in het zestienmetergebied, kreeg hij de bal niet in het Sparta-doel. 'We hebben vier à vijf grote mogelijkheden gehad en gemist. Jammer, want een punt hadden we zeker verdiend,' aldus Taument, die volgende week in het bekertoernooi met zijn ploeg aantreedt tegen FC Volendam.Feyenoord Onder 13 - Sparta Rotterdam Onder 13 0-1
Scoreverloop:
5' 0-1 
Opstelling Feyenoord Onder 13: Dekker; Van Wingerden, Van Tol, Bogarde, De Moes; Mohamedhoesein (40' Van der Linden), Oetoehganal, Ourhis; Groen (45' Daleman), Van der Heijden en Felicia.