O13Excelsior2

Feyenoord Onder 19 naar nipte zege in stadsderby

Feyenoord Onder 19 heeft de goede start in de kampioenspoule een prima vervolg gegeven. Na de 5-1 zege op Willem II van vorige week was de ploeg zaterdag net wat sterker dan stadsgenoot Sparta. Nigel Robertha - wederom trefzeker - kroonde zich voor rust tot matchwinner: 0-1. Feyenoords hoogste jeugdelftal heeft nu zes punten uit twee duels.

Feyenoord was in het eerste bedrijf de bovenliggende partij. ‘Ik vond dat we voor rust redelijk speelden,’ vertelde Feyenoord-coach Damien Hertog, die spits Dylan Vente al na vier minuten alleen op de Sparta-doelman zag afgaan. Oog in oog met de doelman miste de Feyenoord-aanvaller echter. Zo’n twintig minuten later was het wel raak. Nigel Robertha toonde zich het meest alert nadat een hoekschop niet verwerkt kon worden door de thuisploeg.

Na rust ontspon zich een voetbalgevecht. Feyenoord slaagde er niet in om de rust in balbezit te bewaren. Hertog: ‘We vergaten om rustig te blijven voetballen. We kwamen echter niet in de problemen, omdat we amper kansen weggaven.’

‘Voetballend was het misschien niet al te goed, maar dat soort wedstrijden zitten er ook tussen. We hebben prima verdedigd en door deze overwinning zijn we ook goed aan de tweede seizoenshelft begonnen,’ besloot Hertog.

Sparta Rotterdam Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-1
23' 0-1 Nigel Robertha

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter (40' Wehrmann); Smulder, Hansson (88' Kökcü); Vente, Bangura (70' Fernandes) en Robertha.

Feyenoord Onder 18 te laat op gang tegen Excelsior Onder 19
Feyenoord Onder 18 heeft zaterdag een verdiende nederlaag geleden. De ploeg van coach Jan Gösgens keek halverwege al tegen een 2-0 achterstand aan en kwam na de 3-0 van Excelsior Onder 19 te laat op gang. ‘Ik vond Excelsior vandaag kwalitatief beter, maar als we voor rust wat meer bij de les waren geweest, hadden we een beter resultaat kunnen behalen,’ aldus Feyenoord-coach Gösgens.

Door een misverstand in de Feyenoord-defensie kwam de thuisploeg na zo’n tien minuten spelen aan de leiding. Nog geen kwartier later was het opnieuw raak, nadat Wouter Beukers met een lob werd verschalkt. ‘Ik vond Excelsior voor de pauze een stuk sterker,’ sprak de Onder 18-coach, die Mohamed Choukoud wel drie mogelijkheden zag krijgen in het eerste bedrijf. ‘Zij waren op een gegeven moment ook feller in de duels, wonnen de slag op het middenveld.’

Na rust leek het duel beslist nadat Excelsior na zeventig minuten de 3-0 produceerde, maar via Sergi Roeleveld, na een opening van Robin Polley, deed Feyenoord eindelijk wat terug. De 3-2, van Polley, kwam vervolgens te laat.

Excelsior Rotterdam Onder 19 – Feyenoord Onder 18 3-2
11' 1-0
25' 2-0
70' 3-0
78' 3-1 Sergi Roeleveld
90' 3-2 Robin Polley

Opstelling Feyenoord Onder 18: Beukers; Blesgraaf (60' Elmensdorp), Van den Ende, Kaptein, De Sterke; Roffelsen (65' Buitenhek), Guezen (45' Polley), Van Wetten (70' Van Mullem); Choukoud, Vicario (75' Barberoglou) en Roeleveld.

Onder 17 lijdt onnodig puntenverlies tegen ADO Den Haag
Feyenoord Onder 17 is zaterdag op eigen veld tegen puntenverlies opgelopen. De ploeg van trainer Cor Adriaanse leek lange tijd op de overwinning af te koersen, maar zag ADO Den Haag Onder 17 toch nog op 2-2 komen. ‘Dit is een domper, zeker gezien het spelbeeld,’ aldus Adriaanse.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en domineerde in de eerste tien minuten. Toch waren het de Haagse bezoekers die na een klein kwartier op voorsprong kwamen, nadat de Feyenoord-verdediging niet goed opgesteld stond bij een lange bal. Het antwoord van de Rotterdammers volgde snel: Wouter Burger bereidde goed voor en Orkun Kokcu drukte prima af.

Nog voor de kantenwisseling kwam de thuisploeg voor het eerst aan de leiding. Een goede aanval, via Achraf el Bouchataoui en Rodney Huijgen, werd afgerond door aanvaller Cheick Toure. Gelijk na rust kregen Marouan Azarkan (vrije kopkans) en El Bouchataoui (vrije trap op de deklat) goede mogelijkheden, maar de 3-1 bleef uit. Kokcu leek dat derde Feyenoord-doelpunt alsnog te maken, maar ook zijn vizier stond niet op scherp.

Vlak voor tijd kreeg Feyenoord de rekening gepresenteerd voor het missen van de kansen. Feyenoord-doelman Jordie van Leeuwen hield de bal volgens de arbiter te lang in zijn handen, waardoor de bezoekers een indirecte vrije trap in het zestienmetergebied van Feyenoord mochten nemen. ADO maakte gebruik van die gelegenheid en schoot de 2-2 tegen de touwen. Feyenoord kreeg in de slotminuut nog een mogelijkheid met een vrije trap bij het ADO-doel, maar nog voordat deze genomen mocht worden, beëindigde de scheidsrechter het duel. ‘Balen dat we niet winnen. Onnodig, aangezien we kansen zat gehad hebben,’ luidde het oordeel van Adriaanse, die aanstaande woensdag met zijn ploeg aantreedt tegen FC Groningen.

Feyenoord Onder 17 – ADO Den Haag Onder 17 2-2
13' 0-1
29' 1-1 Orkun Kokcu
38' 2-1 Cheick Toure
78' 2-2

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Fetahi, Lewis, Geertruida, Smeulers; El Bouchataoui, Kokcu, Burger; Huijgen, Toure en Azarkan.

Feyenoord Onder 16 klopt Sparta met ruime cijfers
Feyenoord Onder 16 heeft ook zijn tweede wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. Na de 1-2 zege vorige week bij AZ, was de ploeg van trainer Edwin de Graaf zaterdag veel te sterk voor Sparta Rotterdam Onder 16: 1-5. 'We hebben vandaag echt als ploeg gestreden voor elke meter en dat legde de basis voor deze goede overwinning,' aldus De Graaf.

Feyenoord keek al wel snel tegen een achterstand aan. Doelman Joey Koorevaar liet in de vierde minuut de bal los bij een voorzet en bracht zo de spits van Sparta in stelling: 1-0. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong, want de eerste aanval van Feyenoord na de treffer leidde meteen tot een doelpunt. Crysencio Summerville brak door aan de rechterkant, gaf voor op Joshua Zirkzee, die goed voor zijn man kwam en de ploegen weer in evenwicht bracht.

Vervolgens was het Feyenoord dat steeds meer het heft in handen nam en voor rust nog de leiding pakte via Ömer Gündüz. 'Sparta loerde op de counter en was wel dreigend, maar wij hadden de controle over de wedstrijd,' zo zag De Graaf.

Na rust zou Feyenoord er nog een schepje bovenop doen, met drie goals van respectievelijk Splinter de Mooij, Summerville (strafschop) en Pepijn Doesburg (strafschop) tot gevolg. De Graaf: 'We speelden goed, er was veel creativiteit voorin en we hebben echt geleerd van onze eerste twee ontmoetingen met Sparta, die beide eindigden in een gelijkspel. Je moet op z'n minst net zo veel strijd leveren als de tegenstander en dan maken de individuele kwaliteiten het verschil. En dat was vandaag zeker het geval in de tweede helft.'

Sparta Rotterdam Onder 16 - Feyenoord Onder 16 1-5
4' 1-0
5' 1-1 Joshua Zirkzee
32' 1-2 Ömer Gündüz
57' 1-3 Splinter de Mooij
63' 1-4 Crysencio Summerville (strafschop)
77' 1-5 Pepijn Doesburg (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Hoogenboom (71' Le Couvreur), Bogarde, Yates; Gündüz (57' Den Haan), De Mooij, Lake; Summerville, Zirkzee en Doesburg.

Feyenoord Onder 15 strijdend ten onder tegen PSV
Feyenoord Onder 15 is de tweede seizoenshelft begonnen met een nederlaag. In eigen huis werd in een spannende wedstrijd met 2-4 verloren van PSV Onder 15. 'De jongens hebben fantastisch gestreden, maar PSV was net een tikkeltje beter,' oordeelde trainer Jeffrey Oost.

PSV voetbalde in de eerste helft gemakkelijker dan Feyenoord, dat daar wel veel arbeid tegenover zette. Zodoende bleven beide ploegen nagenoeg in balans en pakten de Rotterdammers zelfs de leiding na 17 minuten. Bij een corner viel de bal in de kluts voor de voeten van Steven van der Sloot, die resoluut binnentikte. Een kwartier later maakte PSV optimaal gebruik van een blessurebehandeling bij Feyenoord, dat even noodgedwongen met tien man was komen te staan: 1-1.

De Eindhovenaren pakten vervolgens door na de pauze, resulterend in de 1-2 uit een corner. Feyenoord zat niet bij de pakken neer en knokte zich langszij dankzij een treffer van Abdel Belarbi. Oost: 'We waren weer helemaal terug in de wedstrijd en ik proefde bij mijn ploeg de honger om ook de 3-2 te maken. Maar uiteindelijk heeft PSV toch nog terecht gewonnen, hoor. Vooral onze voorhoede kon het niet brengen. Die legde het fysiek echt af tegen de verdedigers van PSV. Helaas zat er vandaag simpelweg niet meer in.'

Feyenoord Onder 15 - PSV Onder 15 2-4
17' 1-0 Steven van der Sloot
31' 1-1
44' 1-2
55' 2-2 Abdel Belarbi
66' 2-3
69' 2-4

Opstelling Feyenoord Onder 15: Bax; Van der Sloot, Valk, Van der Zeeuw, Esajas; Zitman, Naujoks, Omgba; Maas (50' Kasius), Bannis en Belarbi.

Feyenoord Onder 14 verliest mini-Klassieker
Feyenoord Onder 14 heeft zaterdag de punten moeten laten aan Ajax Onder 14. De bezoekers wonnen met 1-2. 'Maar al met al was een gelijkspel een terechte uitslag geweest,' concludeerde trainer Daniel van der Meulen. 'Want we incasseerden de twee tegengoals toch echt op onnodige wijze.'

Zowel Feyenoord als Ajax had in de eerste helft de intentie om aan te vallen. De thuisploeg probeerde de Amsterdammers te bestrijden met lange ballen en bij vlagen had die tactiek succes. De grootste kans was voor Saladin Oulad 'M'hand, maar zijn inzet scheerde langs de paal. Een 0-0 ruststand leek aanstaande, maar een minuut voor de pauze pakte Ajax alsnog de leiding, na slordig balverlies van Feyenoord.

Feyenoord raakte niet van de leg, kwam goed uit de kleedkamer en maakte in de 47ste minuut de verdiende gelijkmaker. Mimeirhel Benita gaf een voorzet vanaf rechts, waaruit Bienvenue Mataboro kon scoren. 'Daarna kwamen we niet veel later toch weer onnodig op achterstand na een moment van miscommunicatie achterin,' zo zag Van der Meulen. 'We hadden nog een dik kwartier de tijd om weer op gelijke hoogte komen, maar tot echte grote kansen kwamen we niet meer. Wel heb ik vandaag veel inzet en strijd gezien en dan kan het ook wel eens een keer niet lukken. Gelukkig krijgen we dit seizoen nog zat kansen om ons te revancheren.'

Feyenoord Onder 14 - Ajax Onder 14 1-2
34' 0-1
47' 1-1 Bienvenue Matabaro
53' 1-2

Opstelling Feyenoord Onder 14: Pak; Bodo (45' Baars), Van Veldhoven, Zouan, Christoffel; Hartjens, Oulad M’hand, Hokke; Benita, Groen (55' 't Zand) en Matabaro.

Feyenoord Onder 13 boekt nipte zege op Excelsior
Feyenoord Onder 13 maakte het spannender dan nodig was, maar won uiteindelijk wel met de kleinst mogelijke marge van stadsgenoot Excelsior Rotterdam Onder 13: 1-0. 'Het was een verdiende zege,' reageerde trainer Gaston Taument. 'Maar we maakten het onszelf onnodig moeilijk door te verzuimen al snel afstand te nemen.'

Feyenoord speelde een sterk eerste helft. Het veldspel was verzorgd, de combinaties liepen vlot en het tempo lag hoog. Het was wachten op de 1-0, die in de tiende minuut zou vallen. Delano van der Heijden gaf voor na een afgeslagen corner en Mees van Tol bracht zijn ploeg op voorsprong. 'Daarna hadden we de wedstrijd op slot moeten gooien,' aldus Taument. 'Het had echt 3-0 of 4-0 moeten staan bij rust, maar we waren niet scherp genoeg in de afronding.'

Na de pauze werd Feyenoord slordiger in de passing en was er ook minder beweging. Taument: 'We hebben eigenlijk niet meer gevoetbald in de tweede helft. Omdat Excelsior een aantal langere spelers had, werd het vooral bij standaardsituaties nog een aantal keren gevaarlijk voor ons doel. Er ging nog een vrije trap en een schot rakelings naast, maar gelukkig bleef het 1-0.'

Feyenoord Onder 13 - Excelsior Rotterdam Onder 13 1-0
10' 1-0 Mees van Tol

Opstelling Feyenoord Onder 13: Stehmann; Van Wingerden, Van Tol, Bogarde, De Blok; Rais, Van der Linden (48' Mohamedhoesein), Ourhris; Zerisenay (44' Daleman), Van der Heijden, en Felicia.