Fanshop
Fanshop
O19Vitesse2

Feyenoord Onder 19 laat Vitesse na rust terugkomen

Feyenoord Onder 19 heeft woensdagmiddag dure punten laten liggen. De ploeg van trainer Marcel Koning leidde halverwege riant met 3-0, maar liet de Arnhemmers in het tweede bedrijf terugkeren in de wedstrijd. Na de 3-3 kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

De Rotterdammers kenden een bliksemstart, want al na vijf minuten spelen opende Nigel Robertha de score. Mans Herrmann verdubbelde halverwege de eerste helft de voorsprong, nadat hij een voorzet van de mee opgekomen Calvin Verdonk goed binnenkopte: 2-0. ‘Wij speelden vandaag in een andere formatie (4-4-2, red.) en daar waren we voor rust erg gevaarlijk mee’, vertelde Koning. ‘We creëerden veel kansen en gaven achterin nauwelijks iets weg.’

Feyenoord leek vervolgens op rozen te zitten, want vlak voor het einde van de eerste helft bepaalde middenvelder Rick van der Meer, na een goede aanval, de ruststand op 3-0. Vitesse deed na een uur spelen wat terug, nadat een inzet door het midden van het Feyenoord-doel zomaar achter keeper Ramon ten Hove verdween. Koning: ‘Daarna speelden we heel slecht. Net als wel vaker dit seizoen, zakte het niveau bij ons ver terug na een tegendoelpunt. We gingen veel te ver naar achteren lopen en brachten onszelf in de problemen.’

Nadat Vitesse Onder 19 in een tijdsbestek van acht minuten de 3-2 en 3-3 produceerde, kreeg die ploeg zelfs nog de beste kans op de overwinning. Feyenoord leek recht te hebben op een strafschop, maar deze werd niet toegekend. ‘Heel erg balen, maar gezien de tweede helft is het nog terecht ook dat Vitesse op 3-3 kwam’, besloot Koning.

Feyenoord Onder 19 – Vitesse Onder 19 3-3
Scoreverloop:
5' 1-0 Nigel Robertha
23' 2-0 Mans Herrmann
45' 3-0 Rick van der Meer
58' 3-1
62' 3-2
70' 3-3

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Kingsale, Hammouti, Knoester, Verdonk; Den Hoedt, Van der Meer, Hamer (65’ Slabbekoorn), Schuurman; Robertha (80’ Fernandes), Herrmann (65’ Janga).