O19PSV4b

Feyenoord Onder 19 knokt zich terug in spektakelstuk tegen PSV

Feyenoord Onder 19 heeft opnieuw voor spektakel gezorgd in een midweekse competitiewedstrijd. De Rotterdammers, die precies een week eerder met 3-3 gelijkspeelden tegen Vitesse, kwamen woensdagmiddag net als PSV vier keer tot scoren (4-4). ‘Ik ben tevreden over de manier waarop we ons teruggevochten hebben in de wedstrijd’, aldus trainer Marcel Koning.

Feyenoord kende ronduit een dramatische start. Binnen 22 minuten keken de Rotterdammers tegen een 0-3 achterstand aan. ‘We speelden op dat moment niet eens zo slecht, maar we stonden dramatisch te verdedigen’, vertelde Koning. ‘We maakten enorme dekfouten.’

Toch kwam Onder 19 in het vervolg van het eerste bedrijf goed terug. Nigel Robertha tekende, op aangeven van aanvoerder Gustavo Hamer, voor de 1-3, waarna Rashaan Fernandes er niet veel later 2-3 van maakte. Op slag van rust kreeg Feyenoord een nieuwe tegenslag te verwerken. Koning: ‘PSV scoorde echt vlak voor het rustsignaal. Een domper, maar wij hadden wel heel sterk het geloof dat we in de tweede helft nog een keer terug konden keren in de wedstrijd.’

Dat geloof werd al snel realiteit. Emil Hansson, die van de linkerflank naar binnentrok en hoog in de korte hoek raakschoot (3-4) en Shurendo Janga zorgden ervoor dat de wedstrijd weer in evenwicht was. ‘Ik heb toen nog wat aanvallende wissels doorgevoerd’, vertelde Koning, die zijn ploeg een paar mogelijkheden zag krijgen op een vijfde treffer. ‘Helaas viel die niet. Ik ben tevreden over de manier waarop we zijn teruggekeerd in de wedstrijd, maar de doelpunten hebben we vandaag erg gemakkelijk weggegeven. Daar moeten we echt stappen in gaan maken’, aldus Koning.

Feyenoord Onder 19 – PSV Onder 19 4-4
8' 0-1
13' 0-2
22' 0-3
31' 1-3 Nigel Robertha
34' 2-3 Rashaan Fernandes
45' 2-4
60' 3-4 Emil Hansson
70' 4-4 Shurendo Janga

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Den Hoedt, Hammouti, Knoester, Absalem (63’ Anez); Van der Meer, Fernandes (80’ Herrmann), Hamer (83’ Koomen); Robertha, Janga en Hansson